Vágólapra másolva!
Anglia barátságos találkozón 1-1-es döntetlent ért el Brazília ellen az új Wembley-stadion első hivatalos felnőtt válogatott labdarúgó-mérkőzésén.

Forrás: [origo] Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját!

Steve McClaren irányítása alatt először lépett pályára David Beckham, aki rögtön gólpasszal tért vissza a nemzeti csapatba: a Real Madrid kiválósága a 68. percben mesterien tekert be egy szabadrúgást, amit John Terry fejelt Helton kapujába.

Úgy tűnt az angolok ezzel a találttal megnyerik az összecsapást, ám a 92. percben jött a csereként beállt Diego és egyenlített.

Forrás: EPA

Az angolok utoljára 2000. október 7-én játszottak a Wembley-stadionban: akkor a németek Dietmar Hamann góljával diadalmaskodtak.

A meccs másnapján mindenki az angol válogatottba egy év elteltével visszatért David Beckhamet dicsérte. "Azért hívtam be ismét, mert nagyszerűen játszik a Real Madridban. Ilyenkor nincs senki hozzá fogható a pálya jobb oldalán, és ezt ma is bebizonyította" - jelentette ki Steve McClaren szövetségi kapitány, akinek irányítása alatt a futballsztár először lépett pályára.

"David ma külön klasszist képviselt. Csodálatosan ívelt be, elképesztő előkészítés volt" - áradozott a gólszerző Terry a Real-középpályásról.

A brazilok szakvezetője, Dunga is elismerően beszélt a nyáron Los Angelesbe távozó középpályásról: "Eredményesen gyűjtötte be a labdákat és indított belőlük, ebben nem akad párja."

A szerdai, észtországi Eb-selejtezőre is jelölt Beckham 95-ödször szerepelt a nemzeti csapatban.

Barátságos mérkőzés:
Anglia - Brazília 1-1 (0-0)
Wembley Stadion, 73 ezer néző
v.: Merk (német)
Anglia: Robinson - Carragher, King, Terry (Brown, 73.), Shorey - Beckham (Jenas, 77.), Lampard (Carrick, 89.), Gerrard, J. Cole (Downing, 62.) - A. Smith (Dyer, 62.), Owen (Crouch, 84.)
Brazília: Helton - Daniel Alves (Maicon, 65.), Naldo, Juan, Gilberto - Kaká (Alfonso Alves, 71.), Mineiro (Edmilson, 63.), Gilberto Silva, Ronaldinho - Wagner Love, Robinho (Diego, 74.)
gól: Terry (68.), illetve Diego (92.)