Vágólapra másolva!
Herbert Fandel játékvezető szerint a dánok ütésért kiállított középpályása, Christian Poulsen tehet arról, hogy a 89. percben, 3-3-as állásnál félbeszakadt a svédek elleni Európa-bajnoki selejtező.

"Poulsen a hátam mögött a dán tizenhatoson belül ököllel megütötte ellenfelét, amit az asszisztensem jelzett nekem, ezek után nem tehettem mást, mint kiállítottam a futballistát és tizenegyest ítéltem" - mondta Fandel a Die Welt című lapnak. "Nem értem, hogyan viselkedhet így egy rutinos futballista. A találkozó remek hangulatú volt, sajnálom, hogy így ért véget. Az ilyen brutális játékosokat, mint Poulsen, súlyosan meg kell büntetni."

A bíró hozzátette: váratlanul érte, hogy az egyik drukker a pályára rohant és megtámadta őt. "Erre nem lehet felkészülni, egy néző futott felém, szerencsére a hazai játékosok megvédtek a nagyobb bajtól, ennek ellenére egyszer meg tudott ütni. Egy pillanatra sokkos állapotba kerültem, de számomra rögtön egyértelművé vált, hogy ezt a meccset nem szabad folytatni. Sajnálom a dánokat, amiért egy őrült rendkívül nehéz helyzetbe hozta őket. A történtek után a házigazdák nagyon sportszerűen viselkedtek velem, több vezető is bejött hozzám és elnézést kért a történtek miatt."

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága hamarosan meghozza döntését, a dán és svéd lapok is egyetértenek abban, hogy a svédek várhatóan megkapják a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel.

Ettől tart Luis Aragónes, a két együttessel egy csoportban szereplő spanyol válogatott szövetségi kapitánya is. "Számunkra az lenne a legkedvezőbb, ha a hátralévő egy percet lejátszatnák, és a hazai kapus kivédené a végül el nem végzett tizenegyest" - mondta Aragónes.

"Ha a svédek megkapják a három pontot, akkor az élre kerülnek a csoportban és nagyon nehéz lesz megelőzni őket. A pályára rohanó szurkoló nemcsak a bírónak, hanem nekünk is adott egy pofont."

Az F csoportban - ha megkapják a három pontot - a svédek állnak majd az élen hat meccsen szerzett 15 ponttal, őket követik az északírek (13/6) és a spanyolok (12/6).

A szombati Eb-selejtezők eredményeihttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070602gorogmagyar.html?pIdx=2