Vágólapra másolva!
A Ferencváros 4-0-ra legyőzte a Kazincbarcikát az NB II Keleti csoportjának hétfői találkozóján, ezzel a zöld-fehérek ismét két pontra megközelítették az éllovas Nyíregyházát. A bajnokságból még két forduló van hátra, csak az első helyezett jut fel az élvonalba.

NB I, Keleti csoport:
Ferencváros - Kazincbarcika 4-0 (4-0)
Üllői út, 4000 néző
v.: Iványi
FTC: Kemenes - Nagy J., Dragóner, Nagy S. - Bognár, Csepregi (Kulcsár D., 61.), Lipcsei (Deme, 65.), Buz - Horváth, Tököli (Zsivoczky, 77.), Bartha
Kazincbarcika: Botló - Hanász, Bányai, Harnócz, Kovács R. - Elek, Hegedűs D., Kovács P., Szögedi (Újlaki, 80.)- Dávid (Badarik, 46.), Nagy G. (Simkó, 57.)
gól: Horváth D. (6.), Tököli (27.), Lipcsei (40.), Nagy S. (43.)
sárga lap: Sebők T. (63.), Kovács P. (82.), Elek (83.)

Hatvanöt napja nem nyert mérkőzést az Üllői úton a Ferencváros labdarúgócsapata, márpedig a Kazincbarcika ellen kénytelen volt életét és vérét adni a sikerért, csakis úgy tarthatta a lépést a Keleti csoport listavezetőjével, a Nyíregyházával.

A hazai együttesben Laczkó Zsoltra továbbra sem számíthatott Zoran Kuntic vezetőedző, a fiatal csatár az utánpótlás-válogatott elfoglaltsága miatt nem lehetett ott a bajnokin. Bojan Lazic és Brettschneider László eltiltását töltötte, helyettük Nagy József és Jeremias Buz került a kezdőcsapatba.

A Ferencváros kezdte a mérkőzést, s már a 6. percben megszerezte a vezetést. Lipcsei a 16-os bal oldali sarkától lőtt középre egy szabadrúgást, Horváth Dávid remekül érkezett, s okosan a jobb alsó sarokba fejelt (1-0). Két perccel később egyenlíthetett volna a Barcika, de az egyedül kiugró Hegedűs lövését Kemenes lábbal védte, majd Nagy fejese is a fiatal kapus kezeiben halt el.

A 13. percben Bognár keresztlabdáját Tököli ugyan elfejelte védője elől, de elvétette a célt. Pár pillanattal később Horváth Dávid 20 méteres löketét Botló tolta szögletre.

A 18-20. perc között komoly helyzetet is kialakított a Fradi: előbb Nagy Gergely 15 méterről lőtt centikkel fölé, majd Csepregi 19-ről leadott félfordulatos lövése kerülte el a kaput, a "tűzijáték" zárásaképp Lipcsei 21 méterről tornáztatta meg a vendégkapust.

A fölény a 27. percben - újabb - góllá érett: Lipcsei félpályáról előrelőtt labdáját Buz pörgette a leshatáron megiramodó Tököli elé, aki az ötös jobb sarkáról Botló kapus felett emelt a hálóba (2-0).

Négy perccel később egy jobb oldali szabadrúgást követően Tököli pimasz csel után közelről a jobb kapufára gurított.

A 40. percben Lipcsei 17 méterről, szabadrúgásból parádésan tekert a kapu bal oldalába (3-0).

Nem kellett sokat várni az újabb Fradi-gólra: a 43. percben egy jobb oldali szabadrúgás után középre szabadítottak fel a védők, ezt kihasználva Nagy Sándor kapásból, 23 méterről kapura küldte a labdát, amely Botló kezei között jutott a hálóba.

Immáron a második félidő 7. percében Horváth Dávid iramodott meg a barcikai kapu felé, majd 13 méterről a bal kapufát találta telibe.

A hazaiak bátran próbálkoztak távolról: Lipcsei - a 64. percben - a 16-os jobb sarkáról, pontrúgásból csavart kapura, de Botló bravúrral hárított. Három minutummal később Kulcsár 20-ról laposan épphogy a jobb kapufa mellé lőtt.

Horváth D. a 16-oson belül egy megkerülős cselt követően került helyzetbe, és 9 méterről a hosszú sarok mellé lőtt.

A Ferencváros győzelmével ismét két pontra van a Nyíregyházától, s ha bajnok akar lenni, meg kell nyernie utolsó két meccsét, egyben bíznia kell abban, hogy a nyírségiek nem győznek mindkét bajnokijukon. Ez esetben gólkülönbség dönt, jelenleg ebben jobbak a zöld-fehérek.