Vágólapra másolva!
Már-már bajnoki címként ünnepelték a Real Madrid futballszurkolói azt, hogy kedvenceik a 88. percben kiegyenlítettek Zaragozában, és a 2-2-vel - a Barcelonát megelőzve - továbbra is az élen állnak a záróforduló előtt a spanyol Primera Divisiónban.

A két gigász közti pontegyenlőség azt jelenti, hogy ha az utolsó játéknapon mindketten nyernek, az egymás elleni eredmények alapján a remekül hajrázó királyi gárda szerzi meg az aranyérmet.

Szombaton két perccel a lefújás előtt a Real még 2-1-es vereségre állt, ám az első gólt is szerző Ruud van Nistelrooy ismét csodát tett, 18 másodperccel (!) később pedig az Espanyol 2-2-re egyenlített Barcelonában...

Ramon Calderon madridi klubelnök örömében tiszteletkört futott a gyepen, míg a belvárosban több mint ezren gyakorolták a bajnokcsapat köszöntését. A 25 találatával az Európa gólkirályi címére is pályázó van Nistelrooy - aki már csak eggyel van lemaradva az AS Romát erősítő Francesco Totti mögött - nem foglalkozott saját teljesítményével: "Nem érdekel az Aranycipő, bajnokok akarunk lenni!" - közölte a holland klasszis.

Gregorio Manzano, a jövő vasárnap a Bernabeu-stadionba látogató Mallorca mestere azonban korainak tartja az ujjongást: "Várjatok csak, mi még okozhatunk meglepetést!"

Annál nagyobb a csüggedés a szezon során csaknem végig vezető Barcelonánál. A helyi El Mundo Deportivo szerint "Már csak a csoda segít", a Sport című napilap úgy vélekedett: "A Barca elajándékozta a címet", az As pedig - Messi kézzel ütött góljára utalva - közölte: "Isten keze sem tudta győzelemre vinni a Barcát". Az eltiltott Ronaldinho ki sem látogatott a Nou Campba, hanem otthon, tévén nézte a találkozót.

A sorscsapás hatását Frank Rijkaard vezetőedző foglalta össze a legtömörebben: "Ezt még meg kell emésztenünk."

Eredmények, Primera Divisón, 37. forduló:
Deportivo La Coruna - Recreativo Huelva 2-5 (0-2)
gól:
Diaz (71.), Rodriguez (79., 11-esből), illetve Cheli (16.), Guerrero (18.), Cazorla (58., 70.), Pongolle (75.)

Getafe - Gimnastic 0-1 (0-0)
gól:
Irurzun (79.)