Vágólapra másolva!
Gólszépségversenyünk kínálatát ezúttal a múlt szerdai Európa-bajnoki selejtezők, a spanyol Primera Divisón, valamint a dél-amerikai Libertadores-kupa találatai adták. A "szokásos" bombagólokon kívül a legszebbek közé bekerült John Carew magyarok elleni pörgetése, Lionel Messi maradonás kezezése, David Villa ollózása, de Salva Ballesta érdekes 11-ese is. Hogy melyik volt a hét gólja, arról ezúttal is olvasóink döntenek.

Kezdjük a legfontosabbal, múlt hétfőn az olvasóinknak nem tetszett Szeitaridisz találata, ami érthető: a görög bekk a magyar kaput vette be a 2008-as kontinensbajnokság kvalifikációs meccsén. Ez a gól utolsó lett a voksoláson, az első helyért viszont nagy csata folyt, és végül a portugál Helder Postiga belgák elleni bombája diadalmaskodott kevéssel a francia Nicolas Anelka Ukrajnának lőtt találata előtt.

Morzsányi magyar focisiker: John Carew szintén szerzett egy nagyon szép gólt Magyarország ellen, amikor Norvégia 4-0-ra kiütötte a Várhidi-csapatot. Az Aston Villa támadója a szerdai Eb-selejtezőn háttal állt a kapunak, majd megfordult, és 5 méterről pörgetett a hosszúba.

http://www.youtube.com/v/ZGr9MAoTGJ8
153301outform.html400350


A Zaragoza argentin különítménye igencsak megkeverte a Real Madrid védelmét szombaton: Aimar indult el a félpályáról, hosszú szólója közben elhúzott három vendégjátékos mellett, aztán külsővel Diego Milito elé tálalt, aki előbb egy csellel kivonta a forgalomból a becsúszó Roberto Carlost, majd ballal Casillas alatt a hálóba gurított. A találkozó harmadik góljával vezetéshez jutott a Zaragoza, a végeredmény 2-2 lett. Ki tudja, ez a lövés talán még jól fog jönni a Barcának a zárókörben.

http://www.youtube.com/v/CpimoGkdqJw
153302outform.html400350


Repüljünk át egy gól erejéig Európából Dél-Amerikába. Juan Román Riquelme nem ismeretlen a spanyolországiak, főképp a Barca- és a Villarreal-drukkerek számára (mindkét klubban megfordult korábban), mostanság azonban ismét Argentínában irányít a "tökéletes tízes". A Libertadores-kupa elődöntőjében a Boca Juniorsnak kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia a Cúcuta Deportivo ellen, s az argentin együttes Riquelme vezérletével végre is hajtotta ezt a feladatot: a játékmester gólja egy jól eltalált szabadrúgásból született.

http://www.youtube.com/v/YMrRO4h3eKY
153303outform.html400350


Lionel Messi góljáról bizonyára már mindenki tud mindent: a mostanság csak Messidonának nevezett apró csatár kézzel véghezvitt "cselekedetével" nemcsak az Espanyol kapusát, de a játékvezetőt is megtévesztette - mint 21 éve Diego Maradona... Azért valljuk be, inkább fineszes, semmint szép a találat, a futball történelemkönyvébe mindenesetre biztosan bekerül(t).

http://www.youtube.com/v/hPDcoJOrKm0
153304outform.html400350


A 4-2-re végződött Levante-Valencia meccs majdnem annyi kiállítást hozott, mint gólt. A bíró egy hazai és három vendégjátékost zavart le a gyepről, elsőként a Valencia kapusát, Santiago Canizarest, aki nem bírta elviselni, ahogyan 1-0-nál egy hazai csatár megtréfálta. A 11-est Salva Ballesta végezte el, és bár először a jobb kapufát találta telibe, gyorsan reagált, és a visszapattanót azonnal a hálóba küldte. Kérdés, Salva meg tudná-e ismételni az érdekes büntetőt.

http://www.youtube.com/v/DnzfZGIoGlg
153305outform.html400350


Még mindig Primera División: az Osasuna 5-0-ra kiütötte vendégként a Betist, Ion Sola kétszer is beköszönt. A meccs utolsó találata is az övé volt, egyben ez volt a legszebb is: remek csel után 15 méterről a bal felsőbe bombázott.

http://www.youtube.com/v/V6Xg4sKuEiU
153306outform.html400350


Az olasz foci friss felfedezettje a 24 éves Fabio Quagliarella. A Sampdoria támadója a hétközi Eb-selejtezőn meghálálta, hogy meghívták az olasz válogatottba, hiszen duplát ért el Litvánia ellen. Mindössze egy probléma volt a góljaival - nem tudtuk eldönteni, melyik volt szebb, de végül a második nyert, amelyet kapásból ért el.

http://www.youtube.com/v/YJB7oacwoB4
153307outform.html400350


Szintén egyedül vágott kettőt David Villa, aki Liechtensteinben vezette győzelemre a spanyol válogatottat. A Valencia-csatár második találata előtt a hispánok balszélsője cseleivel bolondot csinált a hazai védőkből, tehát a szép Villa-mozdulaton kívül a remekül előkészített beadást is illik megdicsérni.

http://www.youtube.com/v/5fBIHaUzQNE
153308outform.html400350


Mit gondol, melyik volt a legszebb?