Vágólapra másolva!
A hamburgi AOL Aréna szívesen befogadja a Koppenhágából kitiltott dán labdarúgó-válogatottat.

"Nagyon örülnénk neki, ha Dánia nálunk játszaná le következő hazai Európa-bajnoki selejtezőit" - mondta Kurt Krägel, az aréna létesítményvezetője. "Október 13-án Spanyolország, négy nappal később Lettország és november 21-én Izland ellen is itt szerepelhetnének a dánok. Szeptember 12-én, a Liechtenstein elleni meccsre nem biztos, hogy nálunk kerülhet sor, mert egy nappal előtte rockkoncert lesz a stadionban."

Az európai szövetség (UEFA) négy találkozóra betiltotta a koppenhágai Parken Stadiont, mert a június 2-i Svédország elleni Európa-bajnoki selejtező 89. percében, 3-3-as állásnál egy néző beszaladt a pályára és megütötte a játékvezetőt, aki kiállította a hazaiak játékosát, Christian Poulsent és tizenegyest ítélt a vendégek javára.

Nézze meg Poulssen szorítóba illő megmozdulását!

Az UEFA fegyelmi bizottsága pénteken úgy döntött, hogy a svédek 3-0-ás gólkülönbséggel megkapják a három pontot, míg a dánoknak - akiknek 100 ezer svájci frankos bírságot is fizetniük kell - következő négy hazai Eb-selejtezőjüket Koppenhágától legalább 250 kilométerre kell megrendezniük, és a Liechtestein elleni összecsapásra nem mehetnek be nézők.

A dán szövetség fellebbezett az ítélet ellen.