Vágólapra másolva!
Fabio Capello, a Real Madrid olasz mestere azt mondta, lehet, hogy az edzősködéssel is felhagy, ha távozik az újdonsült spanyol futballbajnoktól. Az itáliai szakember kijelentése azt a bizonytalanságot érzékelteti, hogy a Primera División megnyerése, a királyi gárda négy év óta első jelentősebb sikere dacára is útilaput köthetnek Capello talpa alá. Barcelonában Arsene Wenger válthatja Frank Rijkaardot a kispadon.

A hétfőn 61 évessé lett Fabio Capello madridi helyzetének ingatagságáról már többször is beszélt, mindahányszor jelezve: nem érzi azt, hogy a Real első embere, Ramón Calderón teljes mértékben támogatná.

"Ahogy a levegőbe feldobott érme bármelyik oldalára eshet, ugyanúgy kétesélyes az én jövőm Madridban. Csak azt tudom, hogy szeretnék maradni, s megnyerni a Reallal a Bajnokok Ligáját" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Capello, akinek a szerződéséből amúgy még két év hátravan.

Mégsem biztos, hogy kitöltheti, jóllehet az interjúban úgy fogalmazott: ő a munka folytatására készül, s július 19-ére foglaltatott repülőjegyet magának vissza Milánóból Madridba, mert 20-án már kezdődnek az edzések a bajnokcsapatnál.

Csakhogy miközben Calderón és a klubvezetés egyáltalán nem siet megerősíteni Capellót pozíciójában, a spanyol sajtó változatlanul arról cikkez, hogy az olasz tréner helyébe a Madridban egykoron játékosként is igen kedvelt, legutóbb a Getafe csapatánál sikeresen dolgozó német szakember, Bernd Schuster lép.

Schuster hétfőn megerősítette, hogy érdekelné a munka, a keddi As pedig a német edző fotóját is hozva ezt írta a fénykép alá: "a Real Madrid edzője a 2007/2008-as idényben".