Vágólapra másolva!
A Serie B-ben szereplő Brescia leigazolta Vass Ádámot, az angol másodosztályú Championshipben szereplő Stoke City magyar középpályását - adta hírül a BBC. A magyar labdarúgó-válogatott 18 éves tehetsége visszautasította az angolok szerződéshosszabbítási ajánlatát, és úgy döntött: az állandó játéklehetőség reményében Itáliában próbál szerencsét.

A 18 esztendős futballistát 2004 novemberében szerezte meg a Ferencvárostól a Stoke City, ahol azóta egyszer sem lépett pályára a felnőttcsapatban, noha Várhidi Péter válogatottjában már kétszer is lehetőséget kapott.

"Szerződést ajánlottunk neki, mert úgy érezzük, Vass Ádám remek képességekkel rendelkezik és jó futballistává válhat. A játékos egyeztetett a magyar szövetségi kapitánnyal is, aki azt tanácsolta neki, hogy váltson, mivel jót tenne a karrierének, ha többet játszana felnőttmeccseken" - nyilatkozta Tony Scholes, a Brescia klubigazgatója.

Vassért nem kellett fizetnie a talján gárdának, mivel lejárt a szerződése, így ingyen igazolható volt, csak a játékossal kellett megegyezniük a bresciaiaknak.

Az olasz klub, amely komoly első osztályú tapasztalattal bír, és korábban a soraiban tudta például Roberto Baggiót is, az előző szezonban a hatodik helyen végzett a második vonalban.