Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában kisorsolták a Bajnokok Ligája párosításait, a magyar bajnok DVSC-TEVA a második körben az északír Linfielddel vagy a svéd Elfsborggal találkozik. Az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában az MTK az örmény MIKA Asztarakkal, a Honvéd a moldáv Nistru Otacival találkozik.

Az első mérkőzésre július 31-én vagy augusztus elsején kerül sor Debrecenben, a visszavágót egy héttel később játsszák. Szima Gábor, a hajdúsági futballcsapatot működtető Zrt. elnöke nem örült a hír hallatán: "A 14 lehetséges riválisból hármat szerettünk volna elkerülni, a lengyel, az izraeli és a svéd bajnokot. Sajnos alaposan belehúztunk, hiszen aligha kell bizonygatni, hogy az északíreken bizonyosan túllépő Elfsborg milyen színvonalat képvisel. Jobban örültünk volna, ha a többiek közül kapunk ellenfelet, de ez van, ezt a feladatot kell megoldanunk" - nyilatkozta.

Fieber Péter másodedző ugyancsak óvatosan fogalmazott: "Természetesen el tudtunk volna képzelni könnyebb ellenfelet is, de ezt szánta nekünk a sors. Bízom benne, hogy jobbak leszünk az összesítésben, keményen dolgozunk, mert feltett szándékunk továbbjutni."


A Loki edzői, valamint játékosai nyilatkoznak az ellenfélről és az esélyekről

Az UEFA-kupában az MTK az örmény MIKA csapatát, míg a Honvéd a moldáv Nistru Otacit kapta, a kék-fehérek otthon, a kispestiek idegenben kezdenek. Mindkét ellenfél ismerős lehet, hiszen az örmény gárdát a Honvéd a 2004/2005-ös kiírásban 2-1-es összesítéssel búcsúztatta, míg a Nistruval a Debrecen mérte össze az erejét a 2001/2002-es szezonban, és a Loki 3-1-gyel lépett tovább a selejtezőből.

Supka Attila, a kupagyőztes Honvéd edzője a csapat honlapján nyilatkozott az ellenfélről: "Annyit mindenképpen tudunk az ellenfelünkről, hogy tavaly a moldáv bajnokságban bronzérmes, a kupában pedig ezüstérmes volt, az edzőjük a volt moldáv szövetségi kapitány, Alexandr Matiura. A játékát még nem ismerjük, de biztosan nem könnyű ellenfél. Az örvendetes, hogy idegenben kezdünk, bár fordítva sem estünk volna kétségbe. Bízunk a továbbjutásban!"

Garami József, az MTK mestere szerint érdekes találkozó vár tanítványaira Örményországban: "Jereván nagyon messze van, ráadásul a MIKA ellenünk tartja a stadionavatóját, tehát minden bizonnyal elszántan fog játszani. Érdekes, hogy hat brazil futballista is van a keretükben. Persze jobb lett volna itthon játszani a visszavágót, de ez van, így kell kivívnunk a továbjutást."