Vágólapra másolva!
A januári tisztújítást és a májusi kongresszust követően újjáalakultak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) különböző bizottságai. Hétfőn megérkezett a magyar szövetségbe (MLSZ) a hivatalos értesítés arról, hogy Kisteleki István alelnökként, Füzesi Zsolt és Ragadics Ferenc pedig tagként tevékenykedik majd egy-egy testületben.

Az MLSZ közlése szerint Kisteleki, a hazai szervezet elnöke annak a 14 tagú futballfejlesztési bizottságnak lett a második alelnöke, amelyet az UEFA végrehajtó bizottságának norvég tagja, Per Ravn Omdal irányít, és amelynek elnökhelyettese Franz Beckenbauer.

Füzesi Zsoltot, a magyar szövetség főtitkárát a játékosok státusával, igazolásaival, valamint a játékosügynökökkel és a mérkőzésszervezőkkel foglalkozó bizottságba választották be, itt a máltai vb-tag, Joseph Mifsud az elnök.

Ragadics Ferenc, a hazai futsalélet első számú irányítója a futsal és strandlabdarúgás bizottságában kapott helyet, az ő és 11 társa tevékenységét a végrehajtó bizottság ukrán tagja, Hrihorij Szurkisz vezeti.

A kötött, 2006-tól 2011-ig érvényes mandátummal rendelkező fegyelmi bizottságnak változatlanul tagja Berzi Sándor, és - derült ki David Taylor főtitkár leveléből - továbbra is tiszteletbeli tagjának tekinti az UEFA Barcs Sándort.

A Nyonból érkezett hivatalos értesítés megerősítette, hogy hamarosan sor kerül az úgynevezett szakértői panelek "összeállítására" is, s az MLSZ-től származó információ szerint várható: ezekben hat-nyolc magyar szakember kap majd helyet.