Vágólapra másolva!
Csank János lett a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencváros vezetőedzője.

"Egy plusz egy évre szóló szerződésben állapodtunk meg a ferencvárosi vezetőkkel. A kontraktust még nem írtuk alá, de ez csak formalitás. Keserű azért a szám íze, mert Diósgyőr a szívem csücske, de nem mondhattam nemet egy olyan bajban lévő klub hívószavára, mint a Ferencváros, amelynek csapatával bajnokságot nyertem korábban. A váltást, azt hiszem, elsősorban a kalandvágy motiválta" - mondta Csank, aki hozzátette, a cél a feljutás.

A 61 éves szakember Zoran Kunticot váltja a kispadon. Csank 2001-ben a klub történetének 27. bajnoki címét ünnepelhette az együttessel. A tréner az élvonalbeli Diósgyőrt hagyja ott a fővárosiak kedvéért, Miskolcon várhatóan Pajkos János lesz a vezetőedző. A szakember az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy szerdán az esti órákban tárgyal a miskolci vezetőkkel.

Csank eddig 507 alkalommal ült élvonalbeli csapat kispadján. A ferencvárosi bajnoki címe mellett a Váccal is bajnok lett (1994), 1988-ban a Békéscsabával kupát nyert. Az elmúlt években a másodosztályból a Fehérvárral és a Siófokkal is kiharcolta az élvonalba jutást. 1996 és 1997 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt, irányításával vb-pótselejtezőig jutott a csapat.