Vágólapra másolva!
Nem talált ki nagy újdonságot az angol The Telegraph és a World Soccer Magazine, a két sajtóorgánum ugyanis szavazásra kérte olvasóit, hogy megállapítsa, melyik volt minden idők legjobb futballcsapata. A klubok és válogatottak koedukált csatájából természetesen az 1970-ben világbajnoki címet nyert brazilok kerültek ki győztesen, de nekünk sincsen szégyenkeznivalónk, hiszen a második helyen az Aranycsapat zárt.

A francia labdarúgó-válogatott az egyetlen, amely a megnyert világbajnokságot követő Európa-bajnokságon is diadalmaskodni tudott. Az Aimé Jacquet irányította együttes 1998-ban fantasztikus játékkal lett világelső. A csoportban Dél-Afrika, Szaúd-Arábia és Dánia legyőzése után Paraguayt aranygóllal, Olaszországot pedig büntetőkkel verte az együttes, hogy a horvátok elődöntőbeli legyőzését követően Zinédine Zidane két fejesgóljával 3-0-ra verje a fináléban Brazíliát.

A kapuban Fabien Barthez, a védelemben Liliam Thuram, Laurent Blanc és Marcel Desailly, a középpályán pedig a Didier Deschamps, Zinedine Zidane kettős alkotott maradandót.

Két évvel később már Roger Lemerre irányításával jött az Eb-diadal: Dánia és Csehország legyőzése után a csoportmeccsek során belefért még a hollandok elleni zakó, ám az egyenes kieséses szakaszban Spanyolország és Portugália is meghajolt a nagyobb tudás előtt, a döntőben pedig Olaszország ellen a szerencse is segített.


A rotterdami összecsapáson Sylvain Wiltord az utolsó percben egyenlített, a hosszabbításban szerzett David Trezeguet-találat pedig aranyérmet ért.