Vágólapra másolva!
A francia bajnokságban az első fordulóra került sor, Németországban a DFB-kupáért léptek pályára a csapatok, Angliában pedig lejátszották a Community Shieldet - a 2007-2008-as idény tehát végérvényesen elkezdődött. E heti álomcsapatunkban minthárom fenti eseményből került be focista, de azért a többséget a BL-selejtezőkön jó teljesítményt nyújtott játékosok alkotják.

Kapus:

Edwin van der Sar (holland, Manchester United): A hagyományos angol idénynyitón a bajnok és a kupagyőztes csapott össze, és mind a Manchester United, mind a Chelsea FC kissé tartalékosan lépett pályára. A Community Shield sorsa végül a büntetőpárbajban dőlt el, amelynek során Van der Sar lehúzta a rolót, és három tizenegyest is hárított.

Hátvédek:

Ibrahim Toraman (török, Besiktas): Az isztambuli gárda öt év után próbálkozhat ismét a Bajnokok Ligájába való bejutással, és a második selejtezőkörben a moldáv Seriff Tiraspol az ellenfele. Az első mérkőzésen hazai pályán a törökök csak 1-0-ra tudtak nyerni, és ezt is válogatott jobbhátvédjüknek köszönhetik, aki egy szép fejesgóllal tette fel a koronát teljesítményére.

David Weir (skót, Rangers FC): A glasgow-i klub a BL selejtezőjében a montenegrói Zeta Golubovci ellen nem nagyon villogott, de így is sikerült kétgólos előnyt szereznie a visszavágóra. Az első találatot a középhátvéd Weir szerezte, aki a hét végi, Inverness Caledonian Thistle elleni bajnokin is jól játszott - a Rangers mind a két találkozót megúszta kapott gól nélkül.

Van der Sar elemében volt a Charity Shield büntetőpárbaja során...


Dorin Goian (román, Steaua Bucuresti):
A bukaresti gárda meglehetősen nehéz ellenfelet kapott a BL selejtezőjében, de a lengyel bajnokcsapat, a Zaglebie Lubin ellen idegenben is sikerült nyernie, mégpedig középhátvédje, Goian találatával. A bekk a hét végi, Farul Constanta elleni bajnokin már csak a védekezéssel foglalkozott, amit tökéletesen meg is oldott, és a Steaua itt is 1-0-ra nyert.

Veldin Muhamerovic (bosnyák, FK Szarajevo): A BL selejtezőjének egyik legnagyobb meglepetését jelentette, hogy a bosnyák bajnokcsapat idegenben nyert a belga RC Genk ellen. A szarajevóiak végig fegyelmezetten védekeztek, az utolsó percben pedig egy kontratámadás végén balhátvédjük, Muhamerovic csatárokat megszégyenítő mozdulattal emelt a kapuba.

Forrás: EPA

A Young Boys brazil támadójának, Joao Paulónak jól ment a héten - kétszer is duplázott a svájci gárda színeiben

Középpályások:

Gerald Asamoah (német, FC Schalke 04): A gelsenkircheni gárda jutalomjátékot rendezett a német kupa első fordulójában az Eintracht Trier otthonában, a királykékek végül kilencnél álltak meg. Jobbszélsőjük, Asamoah ebből egymaga hármat vállalt be, és az előkészítésből is kivette a részét.

René Aufhauser (osztrák, Red Bull Salzburg): Az energiaital által szponzorált salzburgi egyesület számára létfontosságú lenne bejutni a BL-be, és a második selejtezőkört kis túlzással már kipipálhatják az osztrákok, hiszen az első meccsen idegenben nyertek 3-0-ra a lett FK Ventspils ellen. Mind a három gólt a csapat egyetlen osztrák alapembere, Aufhauser érte el.

Fabian Boll (német, FC St. Pauli): A német kupa első fordulójában csak kevés meglepetés született, de a Bayer Leverkusen kiesése mindenképpen ebbe a kategóriába tartozik. A gyógyszergyáriak a másodosztályba most feljutott FC St. Paulitól kaptak ki, a meccs egyetlen találatát a hamburgiak középpályása, Boll érte el.

Juszef Hadzsi (marokkói, AS Nancy): A francia bajnokság nyitófordulójának egyetlen idegenbeli győzelmét a Nancy aratta, amely pedig a legutóbbi szezonban csak elvétve nyert vendégként. Most viszont elvitte a három pontot a Stade Rennes otthonából, köszönhetően Hadzsinak, aki egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

Csatárok:

Johan Audel (francia, Valenciennes FC): A Ligue 1 2007-2008-as szezonjának első gólját a Valenciennes támadója, Audel szerezte, aki már az ötödik percben betalált a Toulouse FC ellen, majd a folytatásban további két találatot ért el - és ezzel az idény első mesterhármasát abszolválta. Teljesítményt a L'Equipe nyolcas osztályzattal honorálta.

Joao Paulo (brazil, Young Boys): A genfi gárda az UEFA-kupa selejtezőjében az örmény Bananc Jereván ellen magabiztos hazai győzelemmel ment tovább, a 4-0-s diadalból a brazil támadó két góllal vette ki a részét. A csapat a hét végén a bajnokságban tovább remekelt, hiszen 5-1-re verte az FC Baselt - és Joao Paulo ismét duplázni tudott.