Vágólapra másolva!
Csütörtökön a német Hamburg csapatát fogadja a Budapest Honvéd az UEFA-kupa selejtezőkörének második fordulójában, Supka Attila, a kispestiek mestere reméli, hogy fiai képesek lesznek a bravúrra, de tisztában van azzal, hogy a német gárda számít a párharc esélyesének. A Honvéddal kupagyőzelmet elérő szakember bízik benne, hogy 7-8000 szurkoló űzi-hajtja majd csapatát, és reméli, hogy a semleges drukkereket is maga mellé tudja állítani a kispesti együttes.

- Milyen állapotban van a csapat a mérkőzés előtt, vannak -e sérültek, összeállt-e már a kezdő tizenegy a fejében?
- A kezdőcsapat már megvan, még nem szeretném elárulni, de hasonlítani fog arra, ami a legutóbbi NB I-es fordulóban, a Paks ellen pályára lépett. Dobos Attila sérülés miatt nem játszhat a Hamburg ellen, mellette még a frissen igazolt Berdó Balázs és Pascal Borel az, akikre nem számíthatok, mindenki más bevetésre kész.

- Borel érkezésével megoldódott a kapushelyzet?
- A német hálóőr leigazolására azért volt szükség, mert Ráthy Richárd hosszú időre kidőlt súlyos sérülése miatt, de egyelőre nincs okom változtatni a kapusposzton, mivel Tóth Iván jól teljesít.

- Visszatérve a Hamburg elleni párharcra, számíthat-e valamit, hogy a Honvéd jobban játékban van, mint a HSV? A németek eddig csak három tétmérkőzést vívtak, kettőt az Intertotó-kupában és egyet a Bundesligában, míg a Honvéd egy hónapja játssza a mérkőzéseket.
- Számíthat, de a németek is sok felkészülési találkozón léptek pályára, és mivel profi játékosokról van szó, így nem ez lesz a döntő tényező.

- Tervezi -e, hogy külön őrzőt kap Van der Vaart és a többi hamburgi kulcsember, vagy játssza majd a csapata a saját játékát, abban bízva, hogy ez is eredményre vezet?
- Nem tervezem, hogy külön őrzőt állítsak az ellenfél sztárjaira, nekünk arra kell figyelni, hogy a védekezés ugyanolyan szervezett legyen, mint a bajnoki mérkőzéseken, és a hangsúly nálunk a csapatjátékon van.


Forgatócsoportunk a Hamburg edzésén járt

- Mivel idén sem remekeltek a magyar csapatok a nemzetközi porondon, így a Honvéd az utolsó életben lévő gárda, hogyan hathat ez a játékosokra, bénítólag, vagy inkább feltüzeli őket?
- Negatívan semmiképpen sem, fel kell, hogy dobja őket az ellenfél meg a tét, és mivel a Hamburg a párharc esélyese, így nincs teher a csapaton, viszont motiválhatja őket, hogy egy bravúr összejöhet.

- Volt -e beleszólása abba, hogy Újpesten legyen a mérkőzés a Bozsik-stadion helyett, mennyire lesz így hazai pálya a hazai pálya, hogy nem a megszokott környezetben fogadják a riválist?
- Nem hiszem, hogy befolyásoló tényező lehet, de természetesen egyeztettem George F. Hemingway tulajdonossal a döntés előtt. Mivel a biztonsági előírások és a várhatóan 1000-1500 fővel érkező hamburgi szurkolótábor miatt drukkereink csak négyezren fértek volna el a Bozsik-stadionban, így adta magát, hogy új helyszínt keressünk, és reményeink szerint Újpestre 7-8000 szurkoló is kijön buzdítani a csapatot. Bízom a semleges nézőkben is, akiket lehet, hogy inkább a Hamburg hírneve hoz ki a stadionba, de szeretnénk őket is magunk mellé állítani.

Forrás: MTI

A Szusza-stadion kellemes emlékeket ébreszthet az edzőben, a kupagyőzelmet ugyanis ott ünnepelhette a Honvéddal

- Ha már a szurkolók szóba jöttek: mennyire téma a csapaton belül, hogy két társuk kitiltása miatt az ultrák jóval csöndesebbek, vagy nem is látogatják a mérkőzéseket? Tavasszal több játékos is elmondta, mennyit számított nekik, hogy a tábor végig a csapat mellett volt.
- Nem igazán beszélünk róla, az eredmény az elsődleges, persze bízunk benne, hogy a sértődött drukkerek visszatérnek a csapat mellé, de mivel profi játékosokról van szó, így komolyabban nem foglalkozunk a témával.

- Áttérve a magyar bajnokságra, a remek rajtban - négyből négy győzelem - mekkora szerepe volt, hogy a felkészülési időszakban szinte csak külföldi csapatokkal mérték össze az erejüket?
- Az UEFA-kupa-indulás miatt eleve úgy terveztük a felkészülést, hogy olyan csapatok ellen játsszunk, akik komolyabb játékerőt képviselnek és akik ellen száz százalékot kell nyújtaniuk a játékosoknak. Nem sok értelmét láttam volna annak, hogy másod-, harmadosztályú együttesek ellen gyűjtögessük a győzelmeket.

- Nem elvitatva az eddigi négy győzelmet, az igazi értékmérő most jöhet a csapata számára, egyrészt a Hamburg elleni találkozó miatt, másrészt meg azért, mert az NB I-ben sorrendben az Újpest, a Diósgyőr és a Debrecen következik, egyetért ezzel?
- Nálam minden meccs mérvadó, legyen szó akár a Paksról, akár a Fehérvárról, hiszen mi legyőztük 5-1-re utóbbi gárdát, amely utána hasonlóan fölényesen verte a Vasast. Nem féltem a fiúkat, van annyira erős csapatunk, hogy az Újpest vagy a Debrecen ellen is eséllyel lépjünk pályára.