Vágólapra másolva!
Az elmúl hetet egy szomorú esemény, Antonio Puerta halála árnyékolta be, és ezt az európai Szuperkupa fináléjában is lehetett érezni. Ennek a meccsnek a legjobbja természetesen ott van álomcsapatunkban, amely egyetlen játékos kivételével megint csak a topligákból állt össze.

Kapus:

Markus Miller (német, Karlsruher SC): A Bundesliga újonca ugyan Hajnal Tamás találatával szerezte meg a három pontot a VfB Stuttgart ellen, de a KSC hívei leginkább Millernek köszönhetik meg a győzelmet. A portás ugyanis bravúros védések egész sorozatát mutatta be a bajnokcsapat ellen.

Hátvédek:

Stephen Taylor (angol, Newcastle United): A Szarkák még veretlennek mondhatják magukat a Premier League-ben, és a múlt héten nem csak a bajnokságban, hanem a ligakupában is nyertek - mindkétszer kapott gól nélkül. A kényszerűségből a védelem jobb oldalán szereplő Taylor ezen a poszton is megállta a helyét, a Wigan Athletic ellen kis híján még gólt is fejelt.

Vincent Hognon (francia, OGC Nice): A hét előtt a nizzai együttesnek még csak egy győzelme volt a Ligue 1-ben, vasárnap estére pedig ez a szám háromra növekedett. A klub előbb az Olympique Marseille-t verte idegenben, majd otthon az RC Lenst is legyőzte, és egyik meccsen sem kapott gólt - ráadásul a középhátvéd Hognon az OM ellen gólt is szerzett.

Zat Knight (angol, Aston Villa): A birminghamiek védője csak pénteken, az átigazolási időszak utolsó napján lett a Villa futballistája, de a hét végén a Chelsea FC ellen máris a kezdő tizenegyben kapott helyet, és remekül futballozott. Nem csak hogy a védekezésben nyújtott kiválót, hanem csapata első gólját is ő szerezte.

Wendel (brazil, Girondins Bordeaux): A bordeaux-i egyesület a múlt héten mind a két bajnokiját megnyerte, és így előkelő helyen áll a Ligue 1-ben. Az alaphelyzetben középpályásnak számító Wendel mind az FC Metz, mind az AS Monaco ellen a védelem bal oldalán futballozott, és utóbbi mérkőzésen maga is betalált.

Középpályások:

Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus FC): A torinói együttes második bajnokiját is megnyerte a Serie A-ban, de a csapat tagjai közül csak kevesen lehettek elégedettek teljesítményükkel. A Cagliari ellen Camoranesi a második félidőben állt be, és három gólpasszával jelentősen hozzájárult a Juve győzelméhez.

Andrea Pirlo (olasz, AC Milan): Az európai Szuperkupa fináléjában az AC Milan a második félidőben három gólt szerezve fordított a Sevilla FC ellen, és begyűjtötte a trófeát. A mérkőzés legjobbjának a rossonerók középpályását, Pirlót választották meg, aki igazi vezéregyéniség volt, és remekül összefogta a gárdát, ráadásul gólpasszt adott Marek Jankulovskinak.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC): Az Ágyúsokat a szezon előtt sokan leírták Thierry Henry eladása miatt, de Arsene Wenger együttese egyelőre remekül szerepel. A BL-ben a Sparta Prahát kiverve jutott be a gárda a csoportkörbe, majd a hét végén a bajnokságban a Portsmouth FC-t győzte le - és Fabregas mind a két összecsapáson eredményes volt.

Wesley Sneijder (holland, Real Madrid): A királyi gárda annak a Villarrealnak az otthonában játszott a hét végén, amely legutóbbi kilenc bajnokiján nem veszített pontot, de a madridiakat ez sem akadályozta ebben, hogy fölényes győzelmet arassanak. Sneijder különösen elemében volt, hiszen Raúlnak adott gólpassza után kétszer maga is betalált.

Csatárok:

Stanislav Vlcek (cseh, Slavia Praha): A cseh együttesnek az Ajax Amsterdam ellen kellett pályára lépnie a BL selejtezőjében, és sikerült is legyőznie holland ellenfelét, köszönhetően Vlcek két góljának. A támadó a hét végi bajnokin is remekelt, hiszen a SIAD Most ellen szintén duplázni tudott, és a Slavia ezt a találkozót 3-2-re nyerte meg.

Fernando Torres (spanyol, Liverpool CF): A Vörösök valóságos gólfesztivált rendeztek a múlt héten, hiszen a BL selejtezőjében 4-0-ra verték a Toulouse FC-t, majd a bajnokságban egy hatost rúgtak a Derby Countynak - pedig a kezdő tizenegy a két meccs között öt helyen is változott! Torres csak a Kosok ellen lépett pályára, de ott két gólt szerzett, és tarthatatlanul futballozott.