Vágólapra másolva!
Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint pokoli mérkőzés vár csapatára Isztambulban, a Törökország ellen szerdán 19.30-kor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőn.

"Ellenfelünk számára csak a győzelem esetén marad remény a továbbjutás kiharcolására a csoportból, ezért biztos vagyok benne, hogy a szokottnál is feszültebb légkörben kerül sor a mérkőzésre" - mondta a szakember a magyarok Dunakeszin tartott sajtónyilvános edzése után. "Ráadásul a Málta elleni idegenbeli csalódást keltő szombati 2-2-es döntetlen is felkorbácsolta az indulatokat. A bosnyákok elleni hazai meccsen a közönség volt a tizenkettedik emberünk, most egy erősebb rivális vár minket és pokoli hangulat."

A kapitány elmondta, több játékosa még nem pihente ki a szombati találkozó fáradalmait és kisebb sérülések is nehezítik a munkát. "Bár a mai tréninget mindenki végigdolgozta, Vaskó Tamás, Juhász Roland és a bosnyákok elleni találkozót vírusfertőzés miatt kihagyó Priskin Tamás sincs százszázalékos állapotban. Most az edzés után mindannyian azt mondták, jól érzik magukat, de ez természetes. Az számít majd, hogy egy-két óra múlva, nyugalmi állapotban milyen jelzéseket küld a szervezetük."

Várhidi Péter mozgóképen - hallgassa, nézze!


Várhidi hozzátette: bátor játékot vár csapatától és, hogy mentálisan fejlődjön tovább az együttes, végig őrizze meg a tartását a törökországi találkozón.

A Málta-Törökország találkozót a kapitány megbízásából a helyszínen nézte végig Tornyi Barnabás. A sporttelevíziónál szakkomentátorként dolgozó tréner azt mondta, hogy meg lehet zavarni a törököket. "A legjobban akkor jönnek zavarba, ha az ellenfelük vezet, ez kizökkenti őket a ritmusból, ilyenkor sokkal könnyebben hibáznak. Egyébként stílusosan, szépen játszanak, a máltaiak azzal zavarták meg őket, amivel ellenünk is eredményesek voltak. Az üres területekre bejátszott labdákkal, illetve a gyors, rövidpasszos játékkal. Úgy gondolom, a mi játékosaink is tudnak úgy passzolni, mint a máltaiak. Ha ebből indulunk ki, akkor egyáltalán nem érzem reménytelennek a helyzetünket."

A magyar válogatott kedden reggel 9-kor különgéppel utazik el Isztambulba és a mérkőzés után azonnal indul vissza Budapestre, ahova várhatóan csütörtökön hajnali 2 óra körül érkezik meg.

A szövetségi kapitány az orvosokkal folytatott megbeszélések után hétfőn 19 órakor jelöli ki az utazó keretet.