Vágólapra másolva!
Ha világméretű szavazásra bocsáthatnánk a kérdést, jelenleg melyik a világ legjobb focicsapata, a Milan, a Liverpool, a Chelsea és a Bayern München egyaránt jó eséllyel pályázhatna az első helyre. Ehhez képest elég meglepő, hogy egyikük sem tudta legyőzni kevesebbre taksált ellenfelét a szombati bajnoki fordulóban.

A hatodik Premiership-játéknap előtt még éllovas, az előző idényben BL-döntős és bajnoki harmadik FC Liverpool 50 millió fontot kihagyott a kezdőcsapatából: Steven Gerrard, Fernando Torres és Ryan Babel egyaránt a kispadról várta a Porstmouth elleni idegenbeli fellépést.

A Vörösök spanyol trénere, Rafael Benítez úgy döntött, nem teszi kezdőbe Gerrardot, aki az angol válogatott két diadalmas Eb-selejtezőjén törött lábujjal vállalta a játékot, ott volt viszont a pályán Jamie Carragher, aki felépült bordasérüléséből, melyet még az augusztus 25-ei, Sunderland ellen találkozón "szedett össze".

Az első vendéghelyzetre 4 percet kellett várni, ekkor Yossi Benayoun a 16-os bal sarkáról célba vette a bal alsót, ám a hazai hálóőr, a veterán David James remek vetődéssel hárított. Nem sokal később Xabi Alonso suhintotta rá 26-ról a labdát, ám lökete a kapu fölé szállt.

A 16. percben Peter Crouch kapott remek labdát Mohamed Sissokótól a balszélen, s kellemetlen, 10 méteres lövését David James csak kiütni tudta, másodjára azonban begyűjtötte a labdát a korábbi angol válogatott kapus.

A 24. percben a Pompey került közel a vezetés megszerzéséhez, Benjani Mwaruwari kisodródott helyzetből, 12 méterről, ballal rövidre helyezett nagy lövésénél bizony bravúrra volt szüksége Pepe Reinának.

A 30. percben Alvaro Arbeloa a 'Pool 16-osán belül megelőzte Nwankwo Kanut, elegánsan levette a labdát, s a bíró mindenki megdöbbenésére büntetőt ítélt, sőt sárgát adott a hevesen reklamálók közül Xabi Alonsónak. A sors azonban igazságot szolgáltatott, és Reina kivédte Kanu jobb oldalra tartó 11-esét.

Az 52. percben nagy kavarodás volt a Vörösök kapuja előtt, a labda a Kanuhoz hasonlóan nigériai John Utakához került, aki ziccerhelyzetben, laposan a jobb kapufa mellé gurított.

Nem sokkal később az aktívan és erőszakosan futballozó Andrij Voronyin három Portsmouth-védőt is "lebirkózott" 14 méterre a kaputól, s emelése a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A 66. percben ígéretes szögből végezhetett el szabadrúgást az immáron Fernando Torresszel megerősített Liverpool, ám az izraeli Yossi Benayoun tekerése elkerülte a bal felsőt.

Steven Gerrard beállásával rögtön veszélyesebb lett a Liverpool, a középpályás remekül szöktette a gárda spanyol csatárát, aki 14 méterről, bal oldalról kevéssel lőtt kapu fölé.

Jött is a hazai válasz, formás Pompey-támadás végén a 75. percben Kanu szépen tette le a labdát Muntari elé, aki 10 méterről épphogy elvétette a jobb alsó sarkot.

Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Torres szinte tökéletesen varázsolta középre a labdát a balszélről, s azért csak szinte, mert a mindenki előtt elsuhanó labdába a berobbanó Voronyin sem tudott beleérni - pedig akkor 0-1 lett volna a találkozó vége.

A Liverpool számára az egy pont kevésnek is bizonyult, hiszen a tavaly gyengébben szereplő Arsenal megelőzte a Vörösöket, és élre ugrott a tabellán. A Thierry Henry barcelonai távozását szinte egyáltalán nem érző Ágyúsok ellen a Tottenham még megszerezte a vezetést, ám ezt követően háromszor is betaláltak Arséne Wenger legényei, a togói Emmanuel Adebayor például kétszer is. Az Arsenal veretlen, az idei negyedék vereségét elszenvedő Spurs pedig nagy bajban van, Martin Jol vezetőedzőt pedig angliai hírek szerint feállíthatják a kispadról a kudarc miatt.

A szezont bűnrosszul kezdő Manchester United szintén örülhetett: az unalmas meccset végül egy MU-védő, Nemanja Vidic döntötte el: Nani ívelt be a bal oldalról, s a szerb hátvéd emelkedett a legmagasabbra, és 7 méterről, erőből fejelt a kapuba.

Győzelmével a MU felkapaszkodott a dobogóra, köszönhetően annak is, hogy a Chelsea hazai pályán csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes a Blackburn Rovers ellen.

Premier League, 6. forduló:
Tottenham Hotspur - Arsenal 1-3 (1-0)
gól: Bale (15.), illetve Adebayor (65., 90.), Fabregas (80.)

Chelsea - Blackburn Rovers 0-0

Portsmouth - FC Liverpool 0-0

Everton - Manchester United 0-1 (0-0)
gól: Vidic (83.)

Birmingham City - Bolton Wanderers 1-0 (1-0)
gól: Kapo (37.)

Sunderland - Reading 2-1 (1-0)
gól: Jones (29.), Wallace (47.), illetve Kitson (85.)

West Ham United - Middlesbrough 3-0 (0-0)
gól: Bowyer (46.), Young (51.), Ashton (62.)

Wigan Athletic - Fulham 1-1 (0-1)
gól: Koumas (79., 11-esből), illetve Dempsey (11.)