Vágólapra másolva!
A másodosztályból a Serie A-ba visszajutott Juventus a 3. fordulóban elszenvedte első vereségét, a torinóiak odahaza kaptak ki 1-0-ra az Udinesétől. A Roma viszont még mindig százszázalékos, Tottiék a Reggina vendégeként nyertek 2-0-ra, szintén kétgólos győzelmet aratott a címvédő Inter, amely a Cataniát intézte el. Angliában ismét nyert hazai pályán a Manchester City és már a 2. helyen áll, a Bundesligában Dárdai és Hajnal csapata is idegenben diadalmaskodott.

A két forduló után százszázalékos Juventus a gyengén rajtoló Udinesét fogadta, Claudio Ranieri, a torinóiak mestere nem volt könnyű helyzetben, mivel a védelemből Boumsong, Zebina és Grygera is hiányzott.

Hamar feljegyezhettük az első lehetőséget, a 2. percben Nedved tartotta meg erőszakosan a labdát, majd lövésre tette vissza az érkező Almironnak, aki 18 méterről tüzelt, de a labda elkerülte a jobb sarkot. A 7. percben Buffon húzott le egy szögletet, aztán indította a villámgyors kontrát, aminek végén Nedved ívelt középre, Trezeguet pedig a tizenegyespontról bólintott a bal kapufa mellé.

A nagyon aktív Nedved kishíján gólpasszt adott Del Pierónak, a Juve karmestere azonban a jobb kapufát találta el, igaz, ha gólt lő, akkor sem örülhetett volna, mert Farina játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. Del Piero később állított labdából is megdöngette az alumíniumot, 25 méteres szabadrúgását Handanovic csak nézte, szerencséjére Fortuna vele volt.

A 30. percben Camoranesi számára befejeződött a találkozó, a sérült jobb oldali középpályás helyére Ranieri Nocerinót küldte be. Del Piero továbbra is szabadrúgásból ijesztegette a vendégeket, a furán kacsázó lövését Handanovic tenyerelte oldalra, a kipattanóra Chiellini érkezett, Coda becsúszva szerelte, mire a torinói balbekk büntetőt reklamált, amiért sárgát kapott.

A gól nélkül záruló első félidő után gyors Udinese-találattal indult a második játékrész, Inler löbbölt a Juve védelme mögé, Dossena bal belsővel kapásból továbbtette a labdát, Di Natale pedig a kissé feleslegesen kimozduló Buffon fölött a hálóba bólintott. Nedved egyenlíthetett volna, de szép csel után pocsékul célzott, a túloldalon Asamoah pontosabb volt, de ő sem eléggé, éles szögből ugyanis a bal kapufát trafálta telibe. Del Piero ígéretes pozícióból elengedett szabadrúgása nem sokkal zúgott el a léc fölött, Di Natale bebiztosíthatta volna az Udinese diadalát, de kissé elkapkodva lőtt Quagliarella passza után.

A hajrában Iaquinta ugyan fejjel bevette egykori csapata kapuját, de Farina Del Piero szabálytalansága miatt annulálta a gólt, aztán a 93. percben megint mázlija volt a vendégeknek, Del Piero szabadrúgásánál ugyanis a léc hárított Handanovic helyett, így maradt a 0-1, elvesztette veretlenségét a Juventus.

A Roma ellenben továbbra is hibátlan, a Farkasok a második félidő elején Juan révén szereztek vezetést Reggio Calabriában, majd a végén a tavalyi gólkirály Totti adta meg a kegyelemdöfést a délieknek. A címvédő Inter 2-0-s győzelmet aratott a jól harcoló Catania ellen, Filkor Attila nem került be a kék-feketék keretébe.

Az újonc Napoli jól menetel, Diego Maradona egykori gárdája 2-0-ra verte a Sampdoriát, Koman Vladimir nem utazott el a genovaiakkal a találkozóra. Cristian Vieri 34 évesen is gólképes, de a Fiorentina csatára hiába vette be csereként beállva az Atalanta hálóját, a bergamóiak tíz emberrel is egyenlítettek.

A Livorno megszerezte első pontját a bajnokságban, miután 1-1-re végzett az újonc Genoa otthonában, a Torino is idegenben ért el döntetlent, a Bikák Recoba góljával egalizáltak Palermóban.

Serie A, 3. forduló:
Fiorentina - Atalanta 2-2 (1-0)
gól:
Rivalta (öngól, 25.), Vieri (74.), illetve C. Doni (51.), Zampagna (86.)
piros lap: Carozzieri (Atalanta, 48.)

Internazionale - Catania 2-0 (1-0)
gól:
Crespo (14.), César (79.)

Genoa - Livorno 1-1 (0-0)
gól:
Borriello (56.), illetve Tavano (51., 11-esből)
kiállítva: Juric (90.), illetve Vidigal (86.)

Juventus - Udinese 0-1 (0-0)
gól:
Di Natale (47.)

Napoli - Sampdoria 2-0 (1-0)
gól:
Zalayeta (43.), Hamsik (76.)

Palermo - Torino 1-1 (1-0)
gól: Fabio Simplicio (4.), illetve Recoba (54.)

Reggina - Roma 0-2 (0-0)
gól: Juan (50.), Totti (84.)
piros lap: Valdez (52., Reggina)

Parma - Cagliari 1-1 (0-1)
gól:
Corradi (72.), illetve Matri (40.)

Nem tudott nyerni a Milan és a Laziohttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070915-pontokat-veszitett-a-liverpool-es-a-bayern.html?pIdx=2