Vágólapra másolva!
Nem sok pihenőt kaptak a futballisták a múlt héten, hiszen az Eb-selejtezők után pár nappal már bajnoki mérkőzéseken kellett pályára lépniük. Álomcsapatunkban főleg olyan focisták szerepelnek, akik a címeres mezben és klubjukban is pályára léptek - a kivételt csak a balhátvéd és az egyik középső középpályás jelenti.

Kapus:

Craig Gordon (skót, Sunderland AFC): A hétközi Eb-selejtezők legnagyobb meglepetését Skócia okozta azzal, hogy idegenben nyert 1-0-ra a francia válogatott ellen. A skót csapat védelme remekül működött, de kapusuknak azért pár alkalommal nagy bravúrt kellett bemutatnia - de Gordon bizonyította, hogy nem véletlen számít minden idők legdrágább brit hálóőrének.

Hátvédek:

Stephen Kelly (ír, Birmingham City): Az ír válogatottnak a csehek elleni vereséggel már csak matematikai esélye maradt az Eb-re való kijutásra, de a találkozón Kelly a gárda legjobbjai közé tartozott. A jobbhátvéd a hét végi bajnokin is remekelt a Birmingham City színeiben, és a hajrában egy látványos becsúszással biztos góltól mentette meg csapatát.

Nemanja Vidic (szerb, Manchester United): Szerbia nemzeti tizenegye Portugália ellen idegenben szerzett pontot a múlt héten, amiben nagy szerepe volt Vidicnek is, és a középhátvéd klubcsapata színeiben is remekelt. Az Everton FC elleni bajnokin nem csak védőmunkája emelkedett ki, hanem a győztes találatot is ő fejelte.

Manuel Friedrich (német, Bayer Leverkusen): A Nationalelf a hétközi, Románia elleni barátságos mérkőzést 3-1-re nyerte meg, és a leverkuseni középhátvéd végigjátszotta a találkozót, majd a hét végén klubjával kapott gól nélkül hozta le a VfL Bochum elleni bajnokit, ráadásul ezen a meccsen még gólt is szerzett.

Sylvain Armand (francia, Paris Saint-Germain): A párizsi egyesület a jelek szerint idegenben jobban szerepel, mint hazai pályán, hiszen eddigi mindkét győzelmét vendégként érte el. A hát végén az AS Monacót győzték le az ellenfél otthonában, és az első találatot a csapat balhátvédje, Armand fejelte.

Középpályások:

Joaquín (spanyol, Valencia CF): A spanyol válogatott nem játszott valami jól a Lettország elleni Eb-selejtezőn, de mégis begyűjtötte a három pontot, amit elsősorban jobbszélsőjének köszönhetett, Joaquín ugyanis meglehetősen lendületesen futballozott, és gólpasszt is adott. A középpályás a hét végén klubcsapata színeiben is győztes meccs részese volt.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC): Az Ágyúsok hétről hétre bizonyítják, hogy Thierry Henry távozása egyáltalán nem tett rosszat a csapatnak, és a Tottenham Hotspur elleni idegenbeli győzelem különösen fontos volt a klub számára, elvégre a legnagyobb helyi riválisról volt szó. Fabregas, aki a hét közben a válogatottban is győztes meccsen szerepelt, ismét pazarul futballozott, és látványos gólt szerzett.

Alexander Meier (német, Eintracht Frankfurt): Meglepően jól szerepel a frankfurti együttes a Bundesligában, hiszen öt forduló után a harmadik helyen áll a tabellán. A hét végi, Hamburger SV elleni bajnokin a hajrában elúszni látszott a győzelem, amikor a hamburgiak kiegyenlítettek, de Meier perceken belül megszerezte a győztes gólt - ráadásul az első találat is az ő nevéhez fűződött.

Forrás: EPA

Wesley Sneijder (holland, Real Madrid): A királyi gárda harmadik bajnokiját is megnyerte, még ha nem is nyújtott olyan sziporkázó játékot, mint az előző összecsapásokon. Sneijder megint egy pazar szabadrúgásgóllal vétette észre magát, de a mezőnyben is remekül futballozott, és az AS egyszerűen tökéletesnek aposztrofálta teljesítményét.

Csatárok:

Mladen Petric (horvát, Borussia Dortmund): Meglehetősen eredményes hetet zárt a horvát válogatott támadó, hiszen két mérkőzésen négy gólt ért el. Az, hogy Andorra ellen kétszer talált be, még nem volt olyan meglepő, de ezt követően a Werder Bremen elleni bajnoki is két alkalommal volt eredményes.

Antonio di Natale (olasz, Udinese): Kisebbfajta meglepetést keltett, amikor az olasz válogatott Di Natalével a csatársorban futott ki a pályára az ukránok ellen, de a támadó meghálálta Roberto Donadoni bizalmát, elvégre a squadra azzurra az ő duplájával nyert Kijevben. A csatár a hét végén a Juventus elleni győztes góllal bizonyította, hogy remek formában van.