Vágólapra másolva!
Vasárnap került sor a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia műfüvespályaavató-ünnepségére, melyen az egykori zöld-fehér kiválóság özvegye és családja is jelen volt.

Neves vendégek is kilátogattak a rendezvényre, a közönség soraiban feltűnt Dalnoki egykori játékosai közül Szokolai László és Tepszics Ignác, és ott volt Gulyás László is, megannyi ferencvárosi mérkőzés kommentátora.

Beszédet mondott Gyenes András, a december 12-én, Dalnoki Jenő születésnapján megjelenő könyv szerzője. Az újságíró szerint az akadémián folyó munka a legenda személyiségét méltón képviseli.

Őze Tibor, az MLSZ akadémiakoordinátora kiemelte, míg az akadémiák túlnyomó többsége inkább a serdülőkortól való képzésre helyezi a hangsúlyt, addig nagy örömére a Dalnoki akadémián a 6-14 éves korosztályra összpontosítanak: "Rendkívül fontos, hogy a nagy akadémiákhoz érkező futballisták elsajátítsák az alapokat, ehhez remek táptalaj a Dalnoki akadémia tevékenysége."

Forrás: [origo]

A Dalnoki akadémia vezetője, Czuk Henrik szerint a műfüves pálya elkészültével nagyszerű körülmények között készülhetnek labdarúgóik.

A megnyitóünnepség után nyolc csapat részvételével avatták fel az új műfüves pályát, a viadalon végül a házigazda Dalnoki akadémia hódította el az aranyérmet.