Társoldalunk:

BL: nyert a Real, otthon ikszelt a Chelsea

2007.09.18. 19:46

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, C csoport:
Real Madrid (spanyol) - Werder Bremen (német) 2-1 (1-1)
Madrid, Santiago Bernabéu-stadion, 63 500 néző
v.: Howard Webb (angol)
Real Madrid: Iker Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Metzelder, Marcelo - Gago - Sneijder, Guti (Drenthe, 77.), Higuaín (Robinho, 69.) - Raúl (Robben, 84.), Van Nistelrooy
Werder Bremen: Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosic - Baumann, Vranjes, Jensen - Diego - Sanogo, Rosenberg (Hugo Almeida, 69.)
gól: Raúl (16.), Van Nistelrooy (74.) illetve Sanogo (17.)

A 300. BEK-, illetve Bajnokok Ligája-mérkőzését játszó hazai együttes a sérült Pepe és Gabriel Heinze, illetve az eltiltott Mahamadou Diarra nélkül fogadta a Werdert, amelyben ott volt a pályán a kisebb problémákkal bajlódó irányító, Diego.

A 16. percben első helyzetéből megszerezte a vezetést a hazai csapat: Van Nistelrooy a 16-os bal oldalánál kevergetett, majd középre adását a berobbanó Raúl négy védő nézése és Naldo szorongatása mellett a kapu jobb oldalába bólította (1-0).

Egy perc sem telt el, jött a válasz: bal oldali előre ívelésre Sanogo nyújtózkodott a legjobban, a Metzelder mellől úgy pöccintett bele a labdába, hogy az a meglepett Casillas kezéről vánszorgott a hálóba (1-1).

A 24. percben Diego váltott ritmust, jobbról élesen lőtte középre a labdát, Rosenberg lövését azonban Casillas nagy bravúrral, lábbal hárította. Nyolc perccel később Van Nistelrooy hiába húzta el Wiese kapus mellett a labdát, s passzolt a kapuba, a játéklvezető - helyesen - les miatt érvénytelenítette a találatot.

Aztán Snejder szabadrúgása vágódott le a sorfalról, a másik oldalon Rosenberg kötött csomót Cannavaro lábára, de "lövése" alig vánszorgott el Casillasig. A 38. percben hatalmas helyzetet hagyott ki a hazai együttes, Raúl lépett ki egyedül, a kivetődő Wiese mellett, alatt középre gyötörte a labdát, ám Van Nistelrooy olyan lassú volt, hogy az üres kapuval szemben két védő is beérte...

A hajrában még Jensen mozgatta meg Casillast, 20 méteres bombáját a kapus vetődve ütötte ki, de az eredmény a félidő végéig már nem változott.

A második játékrész első nagy helyzetét Raúl hagyta ki, aki 68. percben megpróbálta átemelni Wiesét, de a német kapus könnyedén húzta le a labdát. Két perc múlva Van Nistelrooy léphetett ki, de megint addig totojázott, amíg Pasanen szerelni tudta.

A 72. percben Van Nistelrooy lövését Wiese védte, a kipattanóból egyből ellentámadást vezetett a Werder, Hugo Almeida bombája azonban a madridi oldalhálóban landolt.

Hat perc alatt aztán a harmadik Van Nistelrooy-helyzet nem maradhatott ki: Guti a beragadó Naldo mellett ügyesen ugratta ki a hollandot, aki ezúttal nem szórakozott, egyből a jobb alsó sarokba lőtt (2-1).

A 82. percben Hugo Almeida már a kaput is eltalálta, igaz, Casillasnak nem okozott nagy gondot a szélről érkező gyenge, nyesett lövés.

A hajrában a kitámadó brémaiakat többször is lekontrázta a Real, de gólt már nem sikerült elérnie.

Olimpiakosz (görög) - Lazio (olasz) 1-1 (0-0)
Georgiosz Karaiszkakisz-stadion
v.: Eric Braamhaar (holland)
Olimpiakosz: Nikopolidisz - Pacacoglu (Kovacevic, 80.), Ancasz, M. Zewlakow, Domi - Toroszidisz, Sztoltidisz, Ledesma, Djorjevic - Lua-Lua, Galletti
Lazio: Ballotta - De Silvestri (Scaloni, 81.), Cribari, Stendardo, Zauri - Mudingayi, Ledesma, Manfredini (Del Nero, 70.) - Mauri (Mutarelli, 61.) - Rocchi, Pandev
gól: Galletti (55.), illetve Zauri (77.)

A Lazio kapusa, Marco Ballotta 43 évesen és 168 naposan lépett pályára az Olimpiakosz elleni idegenbeli mérkőzésen, ezzel ő a BL történetének legidősebb futballistája. Az eddigi rekordot az AC Milan korábbi védője, Alessandro Costacurta tartotta, aki 40 évesen és 211 naposan játszott BL-meccset.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK