Vágólapra másolva!
A hétvégi, Tatabánya elleni bajnokin 300. élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára Kovács Zoltán, az Újpest csatára. A játékos az [origo] kamerája előtt elmondta, még játszani akar, mert azt teheti, amit a legjobban szeret. Urbányi István vezetőedző szerint az Újpest jelenleg nem jobb, de nem is rosszabb csapat, mint az élmezőny többi tagja.

"Pályafutásom 300 élvonalbeli mérkőzése között voltak negatív történések, én minden vereséget ideszámítok. De azt is mondatom, hogy minden meccsre jó emlékkel gondolok, hiszen játszhattam, azaz azt csinálom, amit a legjobban szeretek" - nyilatkozta Kovács Zoltán. "Nem tervezek előre, élvezem a futball minden percét. Boldog embernek mondhatom magam!"

A csatár szerint az Újpest elkapta a fonalat, bár azt nem érti, korábban miért állították az együttesről, hogy gödörben van, hiszen csak egyszer kapott ki.

"Talán kevesebbet nyertünk, mint terveztük. De 12 új futballista érkezett Újpestre, így nagy feladat csapatot építeni, de fel vagyunk rá készülve. Egyre jobban játszunk, esélyesek vagyunk a bajnoki címre."

Urbányi István a csapat vezetőedzője szerint minden mérkőzésen akadtak olyan időszakok, amikor jól játszottak tanítványai. "Jelenleg az Újpest nem jobb, de nem is gyengébb csapat, mint az élmezőny többi tagja. Ezért jellemzi kiélezett harc a magyar bajnokságot."

Arra a kérdésre, hogyan reagál a szurkolói megnyilvánulásokra, Urbányi így felelt: "A tömegből bekiabált hangok el sem jutnak hozzám. Azért lettem edző Újpesten, mert a tulajdonosak ezzel bíztak meg, s nem azért, hogy a bekiabálásokkal foglalkozzam."

A tréner elmondta, lehet csapatából is válogatott játékos, nem is érti, miért nem kerettag Balajcza Szabolcs, akinél talán rosszabb formában lévő játékos vár bevetésre Fülöp mögött, s miért nem fér bele a szövetségi kapitány elképzelésébe Sándor György.

"Sándor akkor volt válogatott, amikor kevésbé volt jó formában" - vélte Urbányi.