Vágólapra másolva!
A vasárnapi Manchester United elleni bajnoki rangadón sem játszhat még a Chelsea labdarúgócsapatának két sérült sztárja, Frank Lampard és Didier Drogba.

"Sajnos rossz híreket kaptam az orvosi stábunktól. Sem Lampard, sem Drogba nincs még megfelelő állapotban, így nem számíthatok rájuk vasárnap" - mondta José Mourinho, a londoni együttes trénere.

A Chelsea-nek nagy szüksége lenne a két gólerős játékosra, hiszen az utóbbi időben, kiválásuk óta szinte képtelen a csapat az ellenfelek hálójába találni. A gyenge helyzetkihasználásnak a számlájára írható elsősorban az is, hogy a londoniak csak 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a norvég Rosenborggal kedden, a Bajnokok Ligája főtáblájának első fordulójában.

A Premier League előző szezonjában 20 találattal gólkirályi címet szerzett Drogbára szeptember 2., míg Lampardra augusztus 25. óta nem számíthat a csapat, amely az angol bajnokságban jelenleg a hatodik helyen áll.

A tapasztalt csatárok napja volt egyébként a keddi a Bajnokok Ligájában, hiszen a holland Ruud van Nistelrooj 50. BL-gólját, míg az olasz Filippo Inzaghi és az ukrán Andrij Sevcsenko 60. európai kupatalálatát ünnepelhette.

Igazán boldog azonban csak a holland és az olasz támadó lehet, hiszen a van Nistelrooyt foglalkoztató Real Madrid a Werder Brement, a Inzaghival felálló címvédő AC Milan pedig a Benfica ellen győzött 2-1-re a Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeinek első napján.

Sevcsenko jubileumi találata igazi örömre nem adott okot sem neki, sem a Chelsea szurkolóinak, hiszen a londoni gárda a nap meglepetését szolgáltatva csupán 1-1-re végzett a vendég Rosenborg ellen. Igaz, ha nincs az ukrán sztár gólja, még nagyobb lett volna a bajnokságban sem brillírozó gárda fiaskója.

A három sztár mellett Raúl is eredményes volt kedden. A Real első gólját jegyző spanyol kiválóság 59. európai találatánál jár, s így továbbra is "tapad" Inzaghira és Sevcsenkóra.

Az európai gólrekordot jelenleg a német Gerd Müller tartja, aki 62-szer volt eredményes a nemzetközi kupákban.