Vágólapra másolva!
Ronaldinho, az FC Barcelona brazil labdarúgója a szombati, Sevilla elleni rangadót követően a szerdai, Real Zaragoza elleni bajnoki mérkőzést is kihagyhatja.

A brazil sztár hivatalosan izomsérülés miatt nem vállalta a játékot a hétvégén, spanyol lapok ugyanakkor kétkedőek, miután kiderült, hogy a péntek éjszakát egy mulatóban töltötte a támadó.

Helyi szakírók szerint Ronaldinho megsértődött a korábban őt ért kritikák miatt, a csapat vezetői pedig éjszakai kimaradásáért nem engedték játszani, ám ezt a klub és a futballista testvére is tagadja.

"Annyit mondhatok csak, hogy beszélt Frank Rijkaard edzővel sérüléséről, aki hisz neki. Úgy vélem, ez a legfontosabb" - nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Roberto de Assis, a világbajnok szupersztár bátyja, aki egyben menedzsere is. A Barcelona szombaton nem érezte meg legnagyobb sztárjának hiányát, az argentin Lionel Messi góljaival 2-1-re verte a Sevillát.

Forrás: EPA

Messi a Sevilla elleni gólok után üzent a brazil klasszisnak

A címvédő Real Madrid vasárnap rontott eddigi százszázalékos mérlegén, az első három körben aratott győzelem után csak döntetlent játszott a Valladolid otthonában, de a Betis ellen javíthat a királyi gárda. "Még csak az idény elején járunk, minden csapat lelkes, így nem lepődtünk meg, hogy ellenfelünk ilyen jól teljesített. Összességében még az egy ponttal is elégedettek lehetünk" - mondta Bernd Schuster, a madridiak német vezetőedzője.

Az alsóházi Betis legyőzése ugyanakkor a papírforma alapján nem jelenthet gondot a Realnak, mint ahogy a második helyen álló Villarreal és a harmadik Valencia is eséllyel száll harcba a három pontért a Racing Santander, illetve a Getafe ellenében.

Joan Laporta klubelnök szerint Ronaldinho, az FC Barcelona brazil sztárlabdarúgója sérülése után a jövő héten, a német VfB Stuttgart elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen tér vissza a pályára.

A csapat első embere keddi nyilatkozatával egyben megpróbál véget vetni a spanyol média találgatásainak, miszerint a világbajnok támadó egészséges és csupán megsértődött az őt ért kritikák miatt. Helyi lapok szerint a 27 éves klasszis azért nem szerepelt már múlt szombaton sem az FC Sevilla elleni rangadón, mert a klub eltiltotta, miután egy nappal korábban egy mulatóban szórakozott.

"Egyáltalán nincs jó hangulatban, ugyanis sérült. Sajnos, nem játszhat szerdán a Zaragoza és szombaton a Levante elleni mérkőzésünkön sem, de nekem azt mondta, hogy a Bajnokok Ligája második fordulójában már ott lesz a pályán" - mondta Laporta egy rádióinterjúban.

A spanyol sztáralakulat jövő kedden a lép pályára a Stuttgart otthonában.