Vágólapra másolva!
Noha még nem derült ki, hogy Uganda válogatottja kijut-e a 2008-as ghánai Afrikai Nemzetek Kupájára, a László Csaba vezette válogatottnak igen jó esélye van a kvalifikációra, így nem csoda, hogy a magyar tréner szép eredményeire felfigyeltek több helyen is. A Ferencvárosnál is megfordult szakvezetőt állítólag skót első osztályú csapatok hívták, László azonban nemet mondott a megkeresésekre, mondván: a jövőben is Uganda csapatát kívánja vezetni.

A skót bajnokság első osztályú klubjainak az érdeklődéséről maga László Csaba számolt be az allafrica.com nevű oldalnak, s megnyugtatta az ugandai futballért szorítókat, hogy nem hagyja el az országot. "Professzionáis edző vagyok, s a jó eredményeink után kaptam néhány ajánlatot, mégis itt szeretnék maradni. Mindezt a csapatnak és magamnak is megígértem."

De vajon miért szeretik annyira Lászlót Ugandában? Nos, a darvaknak becézett válogatott az Afrika-kupa selejtezőjének a harmadik csoportjából jó eséllyel kijuthat a kontinensviadalra - másodszor története során (1978-ban ezüstérmes lett a sorozatban!). A gárda korábban óriási meglepetésre legyőzte többek között a csoportelső Nigériát is, és legutolsó selejtezős találkozóján, szeptember 8-án 3-1-re nyert Niger ellen Kampalában, a Nelson Mandela-stadion 60 ezer fanatikusa előtt.

A FIFA világranglistáján 100. helyen álló Uganda a három legjobb csoportmásodik egyikeként juthat ki az Afrika-kupára, a sorsa tehát immáron nem a saját kezében van.

Így örültek az ugandai drukkerek a Nigéria elleni diadalnak:


Az afrikai weboldalon a magyar tréner így folytatta: "Remek a kapcsolatom a csapattal és nagyon kedvelem az országot is. Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy szívvel-lélekkel futballozva, s mindössze néhány szakember segítségével egy kiscsapat is nagy eredményeket érhet el."

László azért is optimista, mert együttesének a tagjai még igen fiatalok: "A válogatott tagjainak a nagy része fiatalabb, mint 26. Úgy vélem, a nemzeti csapat nagyon szép jövő előtt áll."