Vágólapra másolva!
Az FC Sopron labdarúgócsapatának irányítói menesztették Détári Lajos vezetőedzőt, a szakember azonban nem fogadta el a döntést és továbbra is a gárda trénerének tartja magát.

Antonio Righi, a klub új elnöke sajtótájékoztatón jelentette be a döntést és elmondta, hogy a szombati, Újpest elleni bajnokin a második csapat szakvezetője, Vígh Tibor ül majd a kispadon. A vezető hozzátette: elkezdte a tárgyalásokat a lehetséges utódjelöltekkel, várhatóan olasz tréner érkezik majd Sopronba.

Righi a váltást azzal indokolta, hogy Détári szerdán, a Mór elleni, 2-1-re megnyert Magyar Kupa-mérkőzés után heves kirohanást intézett az új többségi tulajdonosok ellen. Erre az egyesületi vezető szerint az sem lehet mentség, hogy a tréner érthetően feszült volt a 91. percben kivívott továbbjutás és a munkáját korábban ért szakmai bírálatok következtében.

Az új elnök ebből arra következtet, hogy a szakvezető nem tud, vagy nem akar együtt dolgozni velük, ezért távoznia kell a Sopron kispadjáról. A klub elnöke hangsúlyozta: nem szakmai jellegű kifogásaik vannak Détárival szemben, hanem a viselkedése volt elfogadhatatlan.

Détári a döntést nem fogadta el és továbbra is a csapat edzőjének tekinti magát.

"Természetesen nem fogadtam el a felmentést, hiszen a 2008. június 30-ig érvényes szerződésemben pontosan rögzítettük, milyen feltételekkel lehet engem idő előtt elküldeni" - mondta Détári.

"Amíg ezek a pontok nem teljesülnek, addig én tartom a csapat edzéseit és a kispadra is leülök az Újpest ellen, ha nem úgy válunk el, ahogy arról előzetesen írásban megállapodtunk. Szakmai okokból nem lehet elküldeni, szerződést nem szegtem más téren sem, ettől függetlenül természetesen átadom a helyem másnak, ha a klub teljesíti az erre az esetre írásban vállalt kötelezettségeit. Gondolom egyértelmű, hogy anyagi jellegű dolgokat kell rendezni. Egyébként a mai edzésen megjelentek az új vezetők és le akartak zavarni a pályáról, de nem hagytam magam. Utána a játékosokat próbálták rávenni arra, hogy hagyják abba az edzést, de ők folytatták a munkát és kiálltak mellettem. A bűnöm pedig az volt, hogy a szerdai kupameccs után követeltem: mindenkinek fizessék ki az elmaradt járandóságokat. A szerződésemben nem szerepel olyan pont, amely megtiltaná, hogy követeljem a futballistáknak és nekem járó pénzt."