Társoldalunk:

Négy hónapos eltiltás a fókás trükkre bedühödő védőnek

2007.09.28. 14:25

Négy hónapos eltiltást kapott a brazil élvonalbeli Atletico Mineiro egyik labdarúgója, mert durva szabálytalansággal "jutalmazta" a Cruzeirót erősítő Kerlon szemtelen cselét.

A 4-3-as Mineiro-sikerrel zárult bajnokin a vendégek támadója az ellenfél 16-osánál bemutatta a védjegyének számító "fókacselt", azaz a fején dekázva próbálta elvinni a labdát a védők mellett.

Ekkor Coelho durván fellökte, mert úgy vélte, hogy a trükk megalázó rájuk nézve, és Kerlon nevetségessé akarja tenni őket. Az incidens után több percen át tartó dulakodás alakult ki a pályán.

 


Az ominózus jelenet

Az Atletico Mineiro edzője figyelmeztette Kerlont, ha máskor is alkalmazza cselét, akár komolyabban is megsérülhet. Hozzátette: a csatár megsértette azt az íratlan szabályt, mely szerint el kell kerülni az ellenfél megszégyenítését. A Cruzerio szerint viszont Kerlon nem követett el semmilyen szabálytalanságot, egyszerűen kihasználta ügyességét, ami a brazil futballt is világhírűvé tette.

 


Válogatás Kerlon legszebb trükkjeiből

Még Dunga, a válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt az ügyben, a hátvéd mellé állva elmondta, hogy megmozdulása nem volt más, mint "egyszerű szerelés" és kíváncsi lenne, Kerlon akkor is megcsinálta volna a cselét, ha csapata vesztésre áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK