Vágólapra másolva!
Olasz edzője lett az FC Sopron pár hete itáliai üzletemberek által irányított labdarúgócsapatának: az új tréner a 43 éves Vincenzo Cosco, aki Újpesten, a Szusza Ferenc-stadionban már látta új együttesét. Détári Lajost csütörtökön menesztette a klub elnöke, mert indoklása szerint "megengedhetetlen hangnemben beszélt vele a szakember".

Cosco játékosmúltjáról, s eddigi edzői pályájáról azt mondta, játékosként a harmadosztályig vitte, nem lett neves futballista. Tizenkét éve edzősködik, kiscsapatoknál dolgozott, ám több együttessel bajnokságot nyert. Eddig a Paganese, a Provanto, a Valle di Sangro, az Isernia és a Campobasso együtteseit irányította.

Cosco a helyszínen tekintette meg a soproni csapat újpesti bajnoki mérkőzését, amelyen 4-0-s vereséget szenvedett az általa átvett együttes.

"Tudok az előzményekről és arról is, hogy sok a sérültje az együttesnek. Feszült napokat élt át a mérkőzés előtt a társaság, így nem lepett meg a dekoncentrált játék. Sajnálom, hogy Détári Lajossal, akit labdarúgóként tiszteltem és nagyon nagyra tartottam, úgy alakultak a dolgok, ahogy, de ezt minősíteni nem az én tisztem. A legfontosabb, hogy minél előbb minden rendben legyen a játékosok körül. A jelen helyzetben a legfontosabb, hogy mentálisan mihamarabb egyenesbe kerüljön a társaság" - mondta székfoglalójában Cosco, akinek szerződése az idény végéig szól.

Vincenzo Cosco szakmai stábjába a napokban érkezik Sopronba egy-egy olasz, erőnléti és kapusedző személyében. Munkáját a soproni játékosokat, a helyi viszonyokat jól ismerő, Újpesten a csapatot vezető Végh Tibor segíti még.

Az eddigi edzőváltások a Soproni Liga 2007/08-as idényében:
Tatabánya: Mészáros Ferenc helyett Borbély László, augusztus 19/20.
Paksi FC: Lengyel Ferenc helyett Gellei Imre, szeptember 23/25.
Sopron: Détári Lajos helyett Vincenzo Cosco, szeptember 27./október 1.