Vágólapra másolva!
Az Újpest FC negyedóra alatt fordítva nyert 2-1-re az FC Fehérvár otthonában, a labdarúgó Soproni Liga 11. fordulójának nyitómérkőzésén. A hazai játékosok közül - Sebők Zsolt kivételével - mindenki pályára lépett, noha a csapat tagjai nem kapták meg elmaradt járandóságaikat.

Sebők Zsolt kivételével az FC Fehérvár minden labdarúgója vállalta a játékot az Újpest FC elleni hazai Soproni Liga-mérkőzésen - annak ellenére, hogy nem kapták meg elmaradt járandóságaikat. Sebők az anyagiak miatt nem lép pályára a találkozón.

Szerdán Koller Ákos csapatkapitány még úgy nyilatkozott, hogy az első csapat keretébe tartozó játékosok nem vállalják a játékot az Újpest ellen, ha a vezetők nem rendezik tartozásaikat.

A labdarúgók három hónapja nem kaptak fizetést, és többek között a két évvel ezelőtt elért harmadik helyükért járó prémiumhoz sem jutottak hozzá. Egy nappal később ugyanakkor Koller azt mondta: társaival valószínűleg pályára lépnek a 11. forduló nyitómeccsén.

Soproni Liga, 11. forduló:
FC Fehérvár - Újpest FC 1-2 (1-0)
Székesfehérvár, 1900 néző, v: Solymosi
FC Fehérvár: Németh V. - Kocsis, Fehér, Horváth G., Mohl - Simek, Bozic, Farkas B. (Baranyai, 88.), Csobánki - Sitku (Lattenstein, 82.), Dajic.
Újpest: Balajcza - Vermes, Böjte, Bisoye, Sadjo - Sándor Gy. (Kovács Z., 57.), Habi, Radulovic - Foxi - Tisza, Dourandi.
gól: Dajic (37.), illetve Kovács Z. (74.), Tisza (85.)
sárga lap: Csobánki (32.), illetve Foxi (3.), Sadjo (47.)

Az első játékrészben mindkét oldalon akadtak helyzeteket, de amíg a házigazdák ezek közül egyet ki tudtak használni, addig a vendégek eredménytelenek maradtak.

Meccs utáni értékelések:


A szünet után egy-egy távoli kísérletet leszámítva sokáig eseménytelenül teltek a percek, majd némileg váratlanul a csereként beállt Kovács Zoltán egyenlített, s ez felpörgette a lila-fehéreket, akik ezt követően sorra dolgozták ki a helyzeteket. A nagyobb aktivitásnak meg is lett az eredménye, Tisza lövése - a nagyot hibázó Németh segítségével - ugyanis a hálóban landolt, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa.