Vágólapra másolva!
Heti gólszépségversenyünkben többek között megmutatjuk, hogyan pókhálózta le a marseille-i Valbuena a liverpooli kapu bal felső sarkát, hogyan támadt fel saját romjaiból Gilardino a Lazio ellen, illetve hogy mi fán terem a sportriporterek által oly szívesen emlegetett sallangmentes támadásbefejezés.

Az egykor szebb napokat látott Borussia Dortmund három vesztes bajnoki után fogadta a Bochumot, s bár ezúttal már a 17. percben megszerezte a vezetést, nem sokáig örülhetett neki, mert Stanislav Sestak pompás előkészítése és Marcin Mieciel precizitása meghozta a egyenlítést a vendégeknek.

Forrás: EPA

A gólt 01:55-nél nézheti meg, kattintson a képre!

161601outform.html400350


Az újonccsapat nemcsak eredményben, de játékban is tartotta a lépést a hazaiakkal, akik ráadásul az 58. percben emberhátrányba kerültek, ennek ellenére egy szöglet után az érkező Federico bombagóljával mégis a saját javukra fordították a találkozót.

Forrás: EPA

A gólt 04:10-nél nézheti meg, kattintson a képre!

161602outform.html400350


Értékes skalpot gyűjtött be hétvégén az Espanyol, a barcelonaiak Valenciában arattak 2-1-es győzelmet. Pedig alig telt el öt perc, és máris a hazaiaknak állt a zászló, ám negyedóra múlva Riera egy, a maga egyszerűségében remekbe szabott mozdulatsorral kiegyenlített.

http://www.youtube.com/v/wuEQoRqYSlQ
161603outform.html400350


És hogy maradjunk a sallangmentes megoldásoknál, a vasárnapi Girondins Bordeaux-Olympique Lyon találkozón Karim Benzema a gólszerzésnek egy még őszintébb módját választotta, tökéletes hatékonysággal, ám - ahogy Puhl Sándor mondaná - mindenféle ceremónia nélkül bikázott a hálóba. A meccset a Lyon 3-1-re nyerte, Benzema a vendégek második találatát jegyezte.

http://www.youtube.com/v/Y_L33BuHtiw
161604outform.html400350


A hét egyik legnagyobb meglepetését a Olympique Marseille szolgáltatta a Liverpool idegenbeli legyőzésével, a találkozó egyetlen gólját Mathieu Valbuena 17 méterről varrta fel a bal felsőbe, Pepe Reinának esélye sem volt a hárításra.

http://www.youtube.com/v/c4PlIIv91ac
161605outform.html400350


A ilyesfajta kiszolgáltottságról persze Christian Vander is tudna mit mesélni, a Werder Bremen kapusa - szintén a BL-ben - az Olimpiakosz elleni 3-1-es zakó alkalmával, a 82. percben repült feleslegesen. Krisztosz Pacacoglu pokoli erejű löketével vélhetően amúgy is meggyűlt volna a baja, helyzetét az tette végleg kilátástalanná, hogy a labdába még egy védő is beleért.

http://www.youtube.com/v/x3wXCVEsxkg
161606outform.html400350


A Milan az elmúlt hetek bajnoki botladozása után a BL-ben is vereséget szenvedett a Celtic vendégeként, még mielőtt azonban összeült volna a válságstáb, a piros-feketék egy Lazio elleni 5-1-gyel kiköszörülték a csorbát. A gólok sorát Massimo Ambrosini nyitotta egy találékonyságban és technikai kivitelezésben egyaránt elsőrangú íveléssel, amelybe legfeljebb azzal a rosszindulatú felvetéssel tudnánk belekötni, hogy talán beadásnak szánta.

http://www.youtube.com/v/kov1GJA9JNE
161607outform.html400350


Nemcsak a Milan támadt fel Rómában, hanem a csapat csatára, Alberto Gilardino is. A válogatott támadó az utóbbi időben úgy mozgott, mintha béklyó lenne a lábán, most azonban kétszer is ráérzett az ellenfél kapujára, másodjára nem is akárhogyan vette be.

http://www.youtube.com/v/3SrMjbu4BdQ
161608outform.html400350


Az elmúlt héten olvasóink Lionel Messi Levantének lőtt szólógólját találták a legszebbenek.

http://www.youtube.com/v/vNbvGJ76ce0