Vágólapra másolva!
Közel két hónap szünet után ismét pályára lépett az amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxyban David Beckham, a kaliforniai gárda angol csillaga.

A futballista augusztus 29-én szenvedett térdsérülést, azóta egyetlen percet sem játszott, a New York Red Bulls elleni, 1-1-re végződött találkozón azonban a 68. percben becserélte őt Frank Yallop vezetőedző.

A közönség nagy lelkesedéssel fogadta, a tudósítások szerint azonban nem nyújtott említésre méltó teljesítményt. A Galaxynak még van esélye a rájátszásba kerülni, ehhez azonban meg kell nyernie utolsó alapszakasz-mérkőzését.

Beckham előző csapatánál, a Real Madridnál kevésbé derűs a hangulat, mert bár az együttes vezeti a Primera Divisiónt, Arjen Robben és Gabriel Heinze is sérülten tért vissza hazája válogatottjától. Előbbi szolgálatairól ráadásul legalább öt hétre le kell mondania Bernd Schusternek, a holland szélső ugyanis combizomszakadást szenvedett Szlovénia ellen.

Szintén ezen a mérkőzésen sérült meg Robin van Persie is, az Arsenal holland labdarúgójának a térde bánta az összecsapást, körülbelül egy hónapig nem léphet pályára. A 24 éves játékos remekül kezdte a szezont, hiszen öt bajnoki góljával a második helyen áll a mesterlövészek különversenyében.