Vágólapra másolva!
Bár a liverpooli derbi szünetében még az Everton vezetett, a második félidőben végül - két 11-es góllal - fordított az FC Liverpool a kilenc emberre fogyatkozott vendéglátók ellen az angol Premiership 10. fordulójában. Spanyolországban a Barcelona és a listavezető Real Madrid is kikapott, így nincs már veretlen csapat a Primera Divisiónban. Felváltva potyogtak a gólok a délolaszországi rangadón, amelyen a Napoli 4-4-es döntetlent játszott a házigazda AS Romával. A Bundesligában a címvédő Stuttgart kapott nagy verést a Hamburg vendégeként. 

Premiership, 10. forduló:
Everton - Liverpool 1-2 (1-0)
Goodison Park, 40 049 néző
v.: M. Clattenburg
Everton: Howard - Hibbert, Lescott, P. Neville, Stubbs, Yobo - Arteta, Jagielka, Osman - Anichebe (Baines, 84.), Yakubu (McFadden, 77.).
Liverpool: Reina - Carragher, Finnan, Hyypiä - Benayoun (Babel, 68.), Gerrard (Lucas, 71.), Mascherano, Riise, Sissoko (Pennant, 88.) - Kuyt, Voronyin.
gól: Hyypiä (38., öngól), illetve Kuyt (54., 92., mindkettő 11-esből)
sárga lap: McFadden (89.), illetve Kuyt (64.), Carragher (89.)
piros lap: Hibbert (53.), P. Neville (90.)

A Liverpool kezdte jobban a találkozót, távoli lövésekkel és "lesgóllal" is veszélyeztettek a vendégek, a 38. percben mégis az Everton szerzett vezetést, igaz, a találathoz nem sok közük volt a kékmezeseknek. Arteta bal oldali szöglete után Stubbs ívelt a 'Pool-kapu elé, a rutinos Hyypiä pedig gólszépségversenybe illő mozdulattal csavart - a saját kapujába (1-0).

Mindez meg is zavarhatta volna Rafa Benítez csapatát, ám a második játékrészben egyenlítettek Gerrardék - épp a csapatkapitány lódult meg hatalmas lendülettel Howard kapuja felé, a csúnyán lefutott Hibbert nem tűrte, hogy labda nélkül is kikapott a sprintversenyben, s a 16-os vonalánál ellökte ellenfelét, aki "rutinosan" óriásit esett. Az Everton-bekk piros lapot, a Liverpool pedig 11-est kapott, utóbbit Kuyt váltotta gólra (1-1).

Az emberelőny sem javított sokat a Vörösök játékán, akik viszont a peches öngól ellenére sem mondhatták, hogy szerencsétlen napot fogtak ki, ugyanis Clattenburg bíró - amikor Lucas lövését a "vészkapus" Neville kézzel hárította - ismét büntetőt ítélt a Liverpool javára. Amelyet, immáron a 92. percben, ismét csak a vendégek holland támadója lőtt a bal alsóba.

Természetesen utóbbi szabálytalanságnál is villant a piros kártya, s jóllehet a játékvezetői "dupla-dupla büntetés" jogos volt, mégis dühösen vonultak le a meccs után David Moyes játékosai a gyepről, mivel a hármas sípszó előtt pár pillanattal Lescottot az ötösnél Carragher durván lerántotta - büntetlenül. Így maradt az 1-2-es végeredmény, a 'Pool ezzel megőrizte veretlenségét (5 siker, 4 döntetlen), ami bizony a bivalyerős angol bajnokságban jelen pillanatban csak a negyedik helyhez elég.

További eredmények:
Aston Villa - Manchester United 1-4 (1-3)
gól:
Agbonlahor (12.), illetve Rooney (36., 44.), R. Ferdinand (45+2.), Giggs (75.)

Arsenal - Bolton Wanderers 2-0 (0-0)
gól:
Touré (68.), Rosicky (80.)

Blackburn Rovers - Reading 4-2 (3-0)
gól:
McCarthy (18., 82., a másodikat 11-esből), Santa Cruz (22.), Tugay (32.), illetve Doyle (80., 90.)

Fulham - Derby County 0-0

Manchester City - Birmingham City 1-0 (1-0)
gól:
Elano (37.)

Middlesbrough - Chelsea 0-2 (0-1)
gól:
Drogba (8.), Alex (57.)

Wigan Athletic - Portsmouth 0-2 (0-0)
gól:
Benjani (81.), G. Johnson (86.)