Vágólapra másolva!
Az olasz és a spanyol pontvadászatban is hétközi fordulóra került sor, Németországban kupafordulót rendeztek, Angliában és Franciaországban pedig a ligakupában játszottak a csapatok, vagyis a legtöbb gárdának két meccse is volt. Álomcsapatunkban ezúttal a francia és a brazil labdarúgók viszik a prímet, hiszen a tizenegyből kilencen e két országból kerültek ki - egy német és egy angol focista mellett.

Kapus:

Sébastien Frey (francia, Fiorentina): A firenzei együttes két 1-0-s győzelemmel tartotta magát a Serie A élmezőnyében a múlt héten, és az eredmények is jelzik, hogy a csapat főleg a védelmének köszönhetően gyűjtötte be a három pontot. Freynek elsősorban a Napoli ellen kellett bravúrokat bemutatnia, amiért nyolcas osztályzatot kapott, de a hét végén a Lazio ellen is volt dolga.

Hátvédek:

Noel Pamarot (francia, Portsmouth FC): Az angol bajnokság meglepetéscsapatának a Pompey számít, hiszen Harry Redknapp együttese jelenleg a BL-t érő negyedik helyen áll a Premier League-ben. Az együttes a hét végén idegenben verte 4-1-re a Newcastle Unitedet, és a meccs alaphangját Pamarot bődületes bombagólja adta meg rögtön a nyolcadik percben.

William Gallas (francia, Arsenal FC): A Premier League csúcsrangadójának főszereplője kétségtelenül az Ágyúsok gall középhátvédje volt. Gallas az első félidőben előbb kis híján gólt fejelt, majd egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát, ám a hajrában ő egyenlített ki, és végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

André Luiz (brazil, AS Nancy): A gall egyesület fennállása 40. évfordulóját köszöntötte a hét végén, és a lehető legjobb módját választotta az ünneplésnek, hiszen 1-0-ra legyőzte a Girondins Bordeaux-t, és továbbra is a második helyen áll. A Nancy ráadásul a hétközi ligakupa-mérkőzést is 1-0-ra nyerte meg, és a védelem tengelyében André Luiz mindkét mérkőzésen remekelt.

Patrice Evra (francia, Manchester United): A Vörös Ördögöknél a támadó részleg a két szerzett gól ellenére sem nyújtott csúcsteljesítményt az Arsenal ellen, a manchesteriek legjobbja a balhátvéd Evra volt. A francia bekk főszerepet vállalt a MU második találatában, és végig elképesztő munkabírással futballozott, igaz, egy pillanatnyi rövidzárlata neki is akadt, amikor majdnem öngólt vétett.

Középpályások:

Mancini (brazil, AS Roma): A Farkasok drukkerei nem lehetnek maximálisan elégedettek csapatuk múlt heti eredményeivel, hiszen az együttes a hét végén az Empoli elleni biztos három pontot engedett ki a kezéből. A városi rivális Lazio legyőzése azért sokat jelentett a fanatikusoknak, és ezen a találkozón Mancini csapata legjobbja volt, góllal és gólpasszal vette ki a részét a diadalból.

Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A Kékek az elmúlt héten mindkét mérkőzésüket megnyerték, és Lampardnak ebben kulcsszerepe volt. A középpályás a hétközi, Leicester City elleni ligakupa-mérkőzésen mesterhármast vágott, majd a hét végén, a Wigan Athletic ellen is betalált - és így már száznál is több gól áll a neve mellett a Chelsea színeiben.

Piotr Trochowski (német, Hamburger SV): A szezon előtt kevesen gondolták volna, hogy a Bayern München első számú üldözője a Bundesligában a HSV lesz, de a hamburgiak a bajnokságban ott vannak közvetlenül a bajorom mögött, és a Német Kupában is bejutottak a legjobb nyolc közé. Trochowski utóbbi sorozatban az SC Freiburg ellen gólt szerzett és gólpasszt adott, de a hét végi bajnokin is remekelt.

Forrás: EPA

Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): Az utóbbi időben sokat kritizált brazil klasszis a múlt héten azért felvillantott valamit kivételes tudásából. A Real Valladolid elleni idegenbeli bajnokin hosszú idő után ismét akciógólt szerzett, majd a hét végén a Real Betis ellen két szabadrúgást is védhetetlenül tekert a kapuba.

Csatárok:

Luís Fabiano (brazil, Sevilla FC): Az andalúz gárda a hétközi fordulóban ugyan elveszítette az Atlético Madrid elleni rangadót, de Luis Fabianóra nem lehetett panasz, hiszen kétszer is bevette a fővárosiak kapuját. A másik madridi együttes, a Real ugyan csak egy gólt kapott tőle, de a Sevilla ezt a mérkőzést megnyerte 2-0-ra.

Forrás: EPA

David Trézéguet (francia, Juventus FC): A torinói gárda a hét közben az Empoli FC elleni diadallal melegített az Inter elleni rangadóra, és előbbi meccs főhőse Trézéguet volt, aki mesterhármast ért el, és ezzel az élre ugrott a Serie A góllövőlistáján. A francia csatár a milánóiak ellen ugyan nem tudott betalálni, de az Inter védőinek életét is megkeserítette.