Vágólapra másolva!
Szomorú hétvégéje volt a futballszurkolóknak Európában, hiszen Olaszországban tragikus események történtek, és így két bajnoki is elmaradt, egy pedig félbeszakadt a Serie A-ban. Ezzel együtt álomcsapatunkba került be futballista olasz klubból, igaz, a hétközi Bajnokok Ligája forduló miatt, és a tizenegy focista között csak egy olyan szerepel, aki nem lépett pályára nemzetközi kupamérkőzésen a múlt héten. Érdekesség, hogy a kpausposztot és a védelmet leszámítva csak olyanok fértek be, akik legalább két gólt szereztek.

Kapus:

Tim Howard (amerikai, Everton FC): A liverpooli együttes az UEFA-kupában az 1. FC Nürnberghez látogatott, és idegenben is begyűjtötte a három pontot, ami nagy részben kapusának volt köszönhető, Howard ugyanis több bravúros védést is bemutatott. A portásnak a hét végi, Chelsea FC elleni bajnokin is sok dolga volt, de itt is alaposan kitett magáért.

Hátvédek:

Matej Krajcík (cseh, Slavia Praha): A Londonban elszenvedett 7-0-s vereség után a prágaiak alaposan összekaptak magukat, és a visszavágón már sokkal nagyobb ellenállást fejtettek ki az Arsenal ellen a BL-ben, aminek eredménye egy gól nélküli döntetlen lett. A csehek jobbhátvédje nem csak védőfeladatát látta el remekül, hanem többször is jól ment fel a támadásokkal, és nem rajta múlt, hogy beadásaiból nem lett gól.

Micah Richards (angol, Manchester City): A Premier League meglepetéscsapatának két bajnokija is volt a múlt héten: egy még hétfőn a Sunderland AFC, majd vasárnap a Portsmouth FC ellen. A manchesteriek egyik találkozón sem kaptak gólt, és ebben nagy szerepe volt a fiatal középhátvédnek, aki ismét remek teljesítménnyel bizonyította, hogy jogosan hívták meg az angol válogatottba.

Mladen Krstajic (szerb, FC Schalke 04): A gelsenkircheni együttes a múlt héten egyik mérkőzését sem tudta megnyerni, igaz, vereséget sem szenvedett. A BL-ben a Chelsea FC ellen gólt sem kapott a gárda, a Hamburger SV elleni bajnoki rangadón pedig már az előző meccsen is remek teljesítményt nyújtott Krstajic fejese ért egy pontot.

Marco Cassetti (olasz, AS Roma): A római együttesnek a hét végi sajnálatos események miatt elmaradt a Cagliari elleni bajnokija, de a BL-ben pályára lépett a csapat, és idegenben szerzett pontot a Sporting CP ellen. A Farkasok első találatát a balhátvéd Cassetti érte el, aki mintegy 18 méterről bombázott védhetetlenül a felső sarokba.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): A Vörös Ördögök továbbra is menetelnek, és mindkét múlt heti meccsüket megnyerték. A BL-ben a Dinamo Kijev elleni hazai diadallal már tovább is jutottak a csoportból, a bajnokságban pedig a Blackburn Rovers legyőzésével az élre álltak. A portugál jobbszélső utóbbi meccsen kétszer is betalált, de a kijeviek kapuját is bevette, mégpedig egy rendkívül látványos bombagóllal.

Forrás: EPA

Yossi Benayoun (izraeli, Liverpool FC): Alighanem még a liverpooli fanatikusok sem gondolták, hogy csapatuk a Besiktas ellen új BL-rekordot állít majd fel, de a Vörösök alaposan megszórták a török gárdát. A 8-0-s diadalból Benayoun egy mesterhármassal és két gólpasszal vette ki a részét, a hét végi, Fulham FC elleni bajnokin azonban balszerencséjére megsérült.

Estebán Cambiasso (argentin, FC Internazionale): A milánóiak a Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkvát fogadták, és fél óra alatt kétgólos hátrányba kerültek - amit azonban öt perc alatt egalizáltak, és a szünet után újabb két találatot szerezve meg is nyerték a meccset. A gólok közül kettőt az alapvetően védekező feladatokkal ellátott Cambiasso szerzett, aki a mezőny egyik legjobbja volt.

Robinho (brazil, Real Madrid): A brazil focistának a hétközi, Olympiakosz elleni BL-meccsen még nem ment annyira a játék, de a bajnokságban az RCD Mallorca ellen már ismét csúcsformában futballozott. A középpálya bal oldalán szerepelve két találatot szerzett és egy gólpasszt is adott, kiismerhetetlen cseleivel az ellenfél védői nem nagyon tudtak mit kezdeni.

Csatárok:

Mario Gomez (német, VfB Stuttgart): A svábok a héten a Bajnokok Ligájában kikaptak az Olympique Lyontól, és ezzel minden esélyük elveszett a továbbjutásra - a Bundesligában azonban a Bayern München sima legyőzésével kissé kárpótolták szurkolóikat. Gomez már a lyoni mérkőzésen is csapata legjobbja volt, duplázni tudott, amit aztán a bajorok ellen is megismételt.

Forrás: EPA

Steffen Iversen (norvég, Rosenborg BK): A Bajnokok Ligája múlt heti fordulójának legnagyobb meglepetését a trondheimi gárda szerezte azzal, hogy idegenben is legyőzte a Valenciát. A találkozón a skandinávok mindkét találatát Iversen szerezte, aki a Rosenborg csapatánál másodvirágzását éli.

www.infosport-focivilag.hu