Vágólapra másolva!
Legfrissebb gólszépségversenyünk összeállítását követően levonhattuk a tanulságot: a múlt hét a bal felsőben landolt gólokról, valamint a cseles csatárok által bohóccá tett védőkről szólt. A hátvédeket csúnyán becsapta a manchesteri Cristiano Ronaldo és a Sevilla támadósora is, míg az interes Zlatan Ibrahimovic a két "trükköt" egymás után alkalmazta, a svéd pazar labdaátvétel után tüzelt a BL-szerdán. A 'Pool-cséká Gerrard, a római Cassetti, illetőleg a Stuttgart-csatár Bastürk távolról nézte ki a bal ficakot. Az Anfield Road-i Babel sarkazásos gólt szerzett, az evertonos Cahill pedig ollózó mozdulattal kápráztatta el a drukkereket.

Előző gólszépségversenyünkben - az olvasói voksok közel 30 százalékának a begyűjtésével - a Sevilla támadója, Seydou Keita diadalmaskodott 30 mérerről lőtt találatával, melyet a Real Madrid elleni, 2-0-ra megnyerte meccsen szerzett.

Az előző futballhét egy gólzuhatagos Liverpool-meccsel kezdődött, kedden a Mersey-partiak BL-rekordot döntöttek a Besiktas elleni 8-0-s győzelmükkel. A csapatkapitány Steven Gerrard az ötödik "vöröslő" találatot szerezte, Andrij Voronyin varázslatos mozdulattal passzolta vissza az angolnak a labdát, aki ezután már nem ismert kegyelmet.

163501outform.html400350


Nem sokkal Gerrard gólja után a csereként beállt holland Ryan Babel igyekezett klasszisát igazolni, és sikerrel is járt, a meccs hőse, a triplázó és asszisztokkal is villogó izraeli Yossi Benayoun passzát sarokkal juttatta a hálóba. (Babel később még egyszer betalált.)

163502outform.html400350


A Manchester United a BL-szerdán 4-0-ra kiütötte a Dinamo Kijevet, s a Vörös Ördögök utolsó gólját Cristiano Ronaldo szerezte. A balszélen mindenkit lefutott, egy ördöngős csellel becsapta védőjét, majd jobbal az ukrán kapus eszén is túljárt. A portugál szélső nincs rossz formában, a hét végén az ő - egy percen belül lőtt - duplájával győzte le a MU a Blackburnt.

163503outform.html400350


Az Inter - szintén a Bajnokok Ligájában - 4-2-re győzte le a CSZKA Moszkvát, s Milánóban is álomgóllal fejeződött be a mérkőzés. A "tettes" nem más volt, mint a svéd Zlatan Ibrahimovic, akinek nemcsak a kifelé csavarodó, bal felsőben landolt bombagólja, de a találat előtti labdaátvétele - amely után két védő is a fejét foghatta - is élményszámba ment.

163504outform.html400350


Bukarestben Renato volt a Sevilla hőse, aki két Sevilla-gólt szerzett a Steaua ellen. A második szépségdíjas volt (illetőleg, hogy valóban az lesz-e, arról olvasóink dönthetnek szavazataikkal): a jobbszélen két "elfekvő" védőből is bohócot csináltak a spanyolok, majd jött a beadás, a brazil középpályás pedig csukafejessel tette tökéletessé a vendégcsapat támadását.

163505outform.html400350


A 2-2-re végződött Sporting-Roma BL-meccsen az olasz Marco Cassetti már a 4. percben megadta a gólgazdag meccs alaphangját, két igazítás után, jobbal tökéletesen célozta meg és találta is el a bal felső sarkot.

163506outform.html400350


Németországban a hét végi Bundesliga-fordulóban a címvédő, idén azonban - eleddig - gyengélkedő VfB Stuttgart némi meglepetésre simán, 3-1-re legyőzte a kőkemény kerettel rendelkező Bayern Münchent. A második hazai találatot Yildiray Bastürk szerezte, egy legurítást bivalyerősen lőtt Oliver Kahn kapujának a - hová máshová - bal ficakjába.


163507outform.html400350


A Premiershipben a Chelsea pontot veszített az Everton ellen, "köszönhetően" Tim Cahillnek, az ausztrál középpályás a 90. percben, 1-0-s hazai vezetésnél ollózós gólt szerzett.

Forrás: EPA

163508outform.html400350