Vágólapra másolva!
Kaká szerint az olasz labdarúgás egymást követő botrányai könnyen elriaszthatják a legjobb játékosokat a Serie A-tól. Az idei Aranylabdára legesélyesebbnek tartott futballista a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott Brazíliából, mivel a válogatottal világbajnoki selejtezőre készül.

"A mostani erőszakos cselekmények mellett a februári, cataniai rendőrgyilkosság és a két évvel ezelőtti bundabotrány is a sztárlabdarúgók távolmaradását eredményezheti az olasz bajnokságtól, és minden bizonnyal már eredményezte is" - vélekedett az AC Milan 25 éves támadója.

"A világklasszisok a legerősebb csapatokkal szimpatizálnak, amelyből több is van Olaszországban, de fontos számukra a nyugalom és a kiegyensúlyozottság is."

Kaká a botrányok hatására kilátásba helyezte, hogy mégis Spanyolországba igazolhat, ami azért érdekes, mert megszerzéséért már több hónapja sikertelenül küzd a Real Madrid.

Vasárnap az Atalanta elleni, hetedik percben félbeszakadt mérkőzésen az irányító játékostársaival együtt kénytelen volt a dühöngő szurkolók elől az öltözőbe menekülni.

"A lefújás után csak rémült csendben ültünk, és próbáltuk felfogni, mi is történt velünk valójában" - mondta az esettel kapcsolatban Kaká.

Keddig egyébként 25 futballszurkolót állított elő az olasz rendőrség. Hat drukkert Tarantóban, nyolcat Milánóban, hetet Bergamóban, négyet pedig Rómában fogtak el.

Giuliano Amato belügyminiszter jelezte, hogy a fővárosban további előállítások várhatók a randalírozó szurkolók azonosítása után.

Vasárnap a Lazio és a Juventus hívei egy autópálya-pihenőben összecsaptak egymással, az incidens során egy rendőr tévedésből lelőtte a Lazio egyik drukkerét. A hír hallatán Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség döntése értelmében december 5-én pótolják az elhalasztott Internazionale-Lazio és AS Roma-Cagliari mérkőzéseket. Mindkét találkozó 20.30-kor kezdődik.