Vágólapra másolva!
Várhidi Péter december 31-től ismét utánpótlásedző lesz, hacsak a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége meg nem hosszabbítja vele szerződését. A válogatott szövetségi kapitánya úgy érzi, jól dolgozott az elmúlt egy évben, megpróbáltam tudása legjavát adni, s úgy gondolja, a csapatnak igenis van jövője. A magyar-görög Eb-selejtező sajtótájékoztatóján az [origo] kamerája is jelen volt.

"Büszke vagyok a csapatra, mert az egész éves teljesítményét figyelembe véve az lehetek" - nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter szövetségi kapitány.

"Példaértékű, hogy az Európa-bajnok ellen kilenc helyzetet dolgoztunk ki, Fülöp Marci meze pedig száraz maradt, nem volt védenivalója. Játékosaink fiatalok, sok szurkoló bízik bennük, és nekem is meggyőződésem, hogy ha megszerzik a kellő rutint, szép jövő áll előttük."


Várhidi nem mondott semmi konkrétumot jövőjével kapcsolatban. "Egy évre bízott meg az elnökség, mivel szerződésem folytatólagos, december 31-e után automatikusan újra utánpótlásedző vagyok. Próbáltam tudásom legjavát adni, biztos vagyok abban, hogy december 31-e előtt meg tudom, mi lesz a következő lépés."


Otto Rehhagel, a görög válogatott szakvezetője elégedett volt az eredménnyel, s elismerte, csapatának szerencséje is volt. "Nagyon agresszívan játszott a magyar válogatott, mintha ezen az összecsapáson múlott volna az Eb-re való kijutásuk. Az eredménnyel elégedett vagyok, de akadnak még hiányosságok, amelyeket az Eb-ig ki kell javítanunk. Tény, ami tény, nem úgy játszottunk, ahogy előre elterveztük, az öngólnál szerencsénk volt, s bizony a magyarok szívósan küzdöttek az egy pontért."