Vágólapra másolva!
A héten lezárultak az Eb-selejtezők, és a dél-amerikai vb-selejtezők sorozatában is új fordulót rendeztek, hogy a hét végén minden visszatérjen a régi kerékvágásba, és a nemzeti bajnokságok is folytatódjanak. Álomcsapatunkba ezúttal senki sem került be a Bundesligából, és a 11 futballista tíz különböző országot képvisel - csupán Franciaországból akadnak ketten is.

Kapus:

Germán Lux (argentin, RCD Mallorca): a hét végi spanyol forduló legnagyobb meglepetését a mallorcai gárda okozta azzal, hogy idegenben győzte le a Sevilla FC-t. A hazai csapatnak megvoltak a helyzetei, ám a vendégek hálóőre, az argentin Lux remek napot fogott ki, és ziccerek egész sorát hárította.

Hátvédek:

Cristian Panucci (olasz, AS Roma): a Farkasok jobbhátvédje fantasztikus formában futballozik az utóbbi időben, és posztjától kissé szokatlanul nagyon fontos gólokat szerez. A múlt héten a válogatott színeiben fejelt győztes találatot a skótok ellen az utolsó percben, most pedig klubjában hajtotta végre ugyanezt.

Paulo da Silva (Paraguay): valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a dél-amerikai vébéselejtezőkön négy forduló után Paraguay fog az élen állni, de a paraguayi csapat jelenleg a favorit Argentínát és Brazíliát is megelőzi. Az együttes a héten Chilét győzte le idegenben, és a meccs legjobbja a középhátvéd Da Silva volt, aki védőmunkája mellett két gólt is fejelt.

William Gallas (francia, Arsenal FC): az Ágyúsok a vártnál jobban megizzadtak a Wigan Athletic ellen, és egészen a mérkőzés hajrájáig kellett várniuk a vezetés megszerzéséig. Ekkor azonban jött a hátul végig hibátlanul futballozó Gallas, és a középhátvéd egy szép fejessel bevette a Wigan hálóját - az Arsenal pedig immár pontelőnnyel vezeti a Premier League-et.

Ricardo Gardner (jamaicai, Bolton Wanderers): az Arsenal a Boltonnak köszönheti az első helyét, mivel a Wanderersnek nagy meglepetésre sikerült legyőznie a Manchester United. A hazaiak védelme remekül zárt, és különösen a balhátvéd Gardner volt elemében, aki tökéletesen semlegesítette Ryan Giggset.

Középpályások:

Valdo (spanyol, RCD Espanyol): a barcelonai együttes tovább folytatta remek szereplését, és ezúttal idegenben gyűjtötte be a három pontot, mégpedig az Osasuna otthonában. A vendégek legjobbja az a Valdo volt, aki korábban éveken keresztül játszott Pamplonában, és most gólpasszal, illetve góllal járult hozzá egykori csapata legyőzéséhez.

Niko Kranjcar (horvát, Portsmouth FC): a horvát csapat számára az Anglia elleni Eb-selejtezőnek már nem volt tétje, de a gárda ennek ellenére nagy elánnal futballozott a Wembley-stadionban, és meg is nyerte a találkozót. Kranjcar maga is eredményes volt, akárcsak a hét végén a Portsmouth színeiben, és klubja így tartja magát a bajnokság élcsoportjában.

Forrás: EPA

Tim Cahill (ausztrál, Everton FC): a liverpooli gárda a szezon elején nem számíthatott a sérült középpályása, aki visszatérése után pompás teljesítménnyel bizonyította, hogy milyen fontos a csapat számára. A Sunderland AFC elleni gólzáporból Cahill két góllal vette ki a részét, és a mérkőzés egyik legjobbja volt.

Hatem Ben Arfa (francia, Olympique Lyon): a lyoniak balszélsője a hétközi válogatott meccsen csak egy percet kapott a francia szövetségi kapitánytól, de a bajnokságban ismét fantasztikusan futballozott. A Stade Rennes elleni idegenbeli találkozón szépségdíjas gólt szerzett, és a L'Equipe-től 8,5-es osztályzatot kapott.

Csatárok:

Nihat Kahveci (török, Villarreal CF): a török válogatottnak mindenképpen nyernie kellett a bosnyákok ellen ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, és a félholdasok végül Nihat találatával biztosították be Eb-szereplésüket. A remek formában lévő támadó hét végén klubja, a Villarreal CF színeiben is eredményes volt, és nem rajta múlott, hogy a Sárga Tengeralattjáró nem tudta begyűjteni a három pontot.

Forrás: EPA

Marcelo Zalayeta (uruguayi, Napoli): a nápolyi együttes legutóbbi három bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, így a Catania elleni győzelem a lehető legjobbkor jött a délolasz csapat számára. A diadal fő letéteményese az uruguayi támadó volt, hiszen mindkét gól az ő nevéhez fűződött, és főleg az első találat volt szépségdíjas.

www.infosport-focivilag.hu