Vágólapra másolva!
Legkevesebb nyolc szurkoló meghalt, többen megsérültek, amikor vasárnap este az északkelet-brazíliai Bahía szövetségi állam Salvador városának Fonte Nova stadionjában leomlott egy lelátó - közölte a helyi sajtó és a rendőrség.

A baleset a Vilanova és Bahía között másodosztályú mérkőzésen történt. A lelátó felső sorai leszakadtak, többen mintegy 20 métert zuhantak. Hatan a baleset színhelyén meghaltak, két másik szurkoló a kórházban halt bele sérüléseibe.

A mérkőzésen mintegy 60 ezer néző volt. A helyi tűzoltóság illetékes szerint a baleset a stadion rossz műszaki állapota és a túlterheltség miatt történt.

Egy helyi sajtóértesülés szerint az 56 éves létesítményt a közelmúltban nem találták biztonságosnak a műszaki ellenőrök. Az A Tarde című lap úgy tudja, hogy a leszakadt tribünt ráadásul a "romos" kategóriába sorolták be.

Jacques Wagner, Bahía állam kormányzója a vizsgálatok végéig bezáratta az arénát. Salvador a 2014-es brazíliai vb egyik lehetséges helyszíne. Sikeres kandidálás esetén új stadionban fogadná a csapatokat és a szurkolókat.