Vágólapra másolva!
Billy Davies, az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Derby County vezetőedzője hétfőn távozott posztjáról.

A klubvezetők közös megegyezéssel bontották fel a szakember szerződését, két nappal azután, hogy a gárda bajnoki mérkőzésen 2-0-ra kikapott a Chelsea-től, s így továbbra is a táblázat utolsó helyén áll.

"Úgy döntöttünk, mindkét fél számára az a legelőnyösebb, ha elválnak útjaink" - nyilatkozta Adam Pearson klubelnök.

Davies ennél nyűgösebbnek mutatkozott. "Szerettem volna korábban legalább öt perc erejéig beszélni Pearsonnal, de nem sikerül. Nagyon elfoglalt ember" - dühöngött a szakember, aki a hírek szerint azt akarta elérni, hogy a januári átigazolási időszakban legkevesebb hat új játékost szerződtethessen.

Davies idén nyáron még 2010-ig szóló szerződéshosszabbítást írhatott alá, ám ebben a szezonban nagyon gyengén szerepelt csapatával, amely eddig mindössze egy győzelmet ért el a 14 forduló alatt.

A tréner végleges utódjáról egyelőre még nem született döntés, az azonban biztos, hogy a hétvégi, Sunderland elleni bajnokin az utánpótlásképző-akadémia vezetője, Kevin Thelwell ül le a kispadra.

Ő az ötödik tréner Jose Mourinho (Chelsea), Martin Jol (Tottenham), Sammy Lee (Bolton) és Chris Hutchings (Wigan) után, akit leváltottak az elmúlt néhány hónapban.

Büntetőt rontott, csak ikszelt a Tottenhamhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071125-serie-a-ronaldo-visszatert-nyert-a-milan.html?pIdx=2