Vágólapra másolva!
Rendhagyó fordulóra kerül sor a Bajnokok Ligájában kedden: a C csoportban az utolsó mérkőzésekre a többi kvartetthez hasonlóan eredetileg csak egy héttel később került volna sor, de mivel az AC Milan akkor a klubvilágbajnokságon képviseli majd Európát, így a játéknapot előbbre hozták.

Mivel a rossonerók már biztosították a továbbjutásukat, így aztán számukra csak a presztízs a tét a Celtic FC elleni hazai összecsapáson, a skótoknak viszont egy pontra mindenképpen szükségük van a továbbjutáshoz.

Így aztán elméletileg nem lehet kizárni egy "békés" döntetlent, amivel az AC Milan megőrizné csoportelsőségét, a Celtic pedig bejutna a legjobb 16 közé. Ezzel szemben a két együttes glasgow-i találkozóján történtek miatt (ahol a skótok az utolsó percben szerzett góllal nyertek, majd ezt követően jött Dida "magánszáma", amikor egy szurkoló berohant a pályára, a brazil kapus pedig eljátszotta a "nagy halált") valószínűbb, hogy valódi éles mérkőzést játszanak majd a csapatok.

A skótoknál sérülés miatt hiányzik az alapember Lee Naylor, a lengyel kapus, Arthur Boruc pedig az összecsapás miatt halasztotta el térdműtétjét.

Forrás: EPA

A friss Aranylabdás Kaká a Celtic Parkban büntetőből talált Boruc kapujába

A jelenleg harmadik helyen álló Sahtar Doneck csupán abban bízhat, hogy a Milan valóban komolyan veszi a mérkőzését, mert az ukránok csak akkor juthatnak tovább, ha a Celtic nem szerez pontot, ők pedig megnyerik a maguk meccsét a Benfica ellen.

Tét a portugálok számára is lesz a mérkőzésen, mivel a lisszaboniak egy győzelemmel megelőzhetik a Sahtart, és így az UEFA-kupában folytathatnák szereplésüket. A vendégektől egyébként biztosan hiányozni fog az eltiltott középpályás, Augustin Binya, illetve a hét végi, FC Porto elleni rangadón megsérült uruguayi szélső, Cristián Rodríguez.