Vágólapra másolva!
A Premier League 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Newcastle 1-1-es döntetlent ért el a listavezető Arsenal ellen, és a pontszerzés nagyon jól jött Sam Allardyce-nak, a Szarkák mesterének, aki alatt az utóbbi hetek pocsék eredményei miatt inogott a kispad.

Nem úgy indult a meccs, ahogy azt az elmúlt öt bajnokiján mindössze egy pontot szerző Newcastle megálmodta, az Arsenal már a negyedik percben vezetett, Eboue jobboldali beadását Adebayor vette mellre, aztán 11 méterről gyönyörűen vágta a léc alá.

A hazaiak szinte rögtön egyenlíthettek volna, de Geremi fejese centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Aztán Adebayor kissé önző módon zárt le egy támadást, és éles szögből már nem tudott túljárni Given eszén, Gilberto Silva pedig Rosicky szöglete után estében a kapu előtt rúgta keresztbe a labdát.

http://www.dailymotion.com/swf/5BQYpuJl46ExLpVDU


Adebayor pazar gólja

A vendégek kapujában Almunia kétszer is bizonyította, hogy mostanság miért neki szavaz bizalmat Arsene Wenger, előbb Geremi sorfal között elsuhanó szabadrúgását, majd Taylor kifacsart mozdulattal kivitelezett fejesét hárította.

A második félidő első negyedórájának végén azonban a hidrogénezett hajú hálóőr is tehetetlen volt, Da Silva vesztette el a labdát, amiből támadást indított a Newcastle, és Taylor jobblábas lövésénél a kapufa is besegített a hazaiaknak. Az Ágyúsok meglepő módon nem tudtak igazán felpörögni, a Szarkák pedig csak az utolsó percekben szorongattak, de igazi eredmény nélkül, így igazságosnak mondható az 1-1-es döntetlen.

Premier League, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Newcastle - Arsenal 1-1 (0-1)
gól:
S. Taylor (60.), illetve Adebayor (4.)