Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion Gera Zoltán vezérletével 4-2-re kiütötte a tavaly még élvonalbeli Charltont, s ezzel élre állt az angol másodosztályú Championshipben.

Ha szombaton véget érnének a Championship küzdelmei, Gera Zoltán biztosan nem gondolkodna azon, miképp játszhatna ismét a Premiershipben, hiszen a WBA a Charlton elleni sikerével elfoglalta az első helyet, amivel - csakúgy, mint a második helyezett - osztályozó nélkül megkapná a Premiership-tagságot. A baj az, hogy csak nyáron...

A lejáró szerződésú magyar válogatott támadó iránt az elmúlt időszakban (hónapokban, sőt években...) megannyi PL-gárda érdeklődött, s a 28 éves játékos, amióta a második vonalban szerepel a WBA, nem is titkolja, nagy vágya, hogy ismét a legjobbak között rúghassa a labdát.

Nos, ez úgy is sikerülhet neki, ha nem ír alá mondjuk a Middlesbrough-hoz, hanem - miután szerződést hosszabbított - feljut a WBA-val a Premier League-be. Az angol csúcsfocihoz azonban az is szükségeltetik, hogy a második helynél ne csússzon lejjebb a WBA.

Arról, hogy most miképp érzi magát Gerzson a Hawthorns környékén, talán mindent elmond szombati teljesítménye: két gólt szerzett, és csapata legjobbja volt a Premiershipből érkezett Charlton ellen.

Bár az Athletic - több mint 20 ezer birminghami szurkoló előtt focizva - vezetést szerzett Birminghamben, Gera passzát Roman Bednar még az első félidőben gólra váltotta.

A második játékrészben öt perc kellett a "Magic Magyar" első villanásához, aki ezúttal fejjel volt eredményes. A 73. minutumban Izale McLeod ismét egalizált, ám Gerának erre is volt válasza, tíz perccel a meccs vége előtt újabb fejesgólt szerzett, s a 3-2-es állás után végül Kevin Phillips még magabiztossá is tette a hazaiak győzelmét.

A megelőzött csapatról eddig még nem volt szó, pedig Priskin Tamás klubja, a Watford már nagyon régóta vezeti a táblázatot, ám most, a "magyar rangadón", hazai pályán nagyot bukott a Charltonhoz hasonlóan az élvonalból érkezett gárda a Plymouth ellen.

A találkozón már a kezdő sípszónál három magyar volt a pályán, Priskin a hazaiak, míg Halmosi Péter és Tímár Krisztián a vendégek mezét viselte. Az Argyle edzője egyáltalán nem cserélt, amire - mint kiderült - nem is volt szükség, a vendégek győztes találata ugyanis a 89. percben esett, az "elkövető" David Norris volt. Priskinnek nemigen ez volt élete meccse, ugyanis a 65. percben lecserélték.

Nem volt jó napjuk kapusainknak: Fülöp Márton csapata, a Leicester City idegenben 2-0-ra kikapott a Hull Citytől, míg Király Gábor Burnleyje hiába vezett 1-0-ra a Preston ellen, a North End végül 3-2-re legyőzte a kilenc emberre fogyatkozott vendéglátókat.

A Queens Park Rangersben most is 90 percet játszott Buzsáky Ákos, s míg a múltkor duplázott, most sem ő, sem az ellenfél, a Rósa Dénes nélküli Wolverhampton játékosai nem rezgettek hálót. A QPR továbbra is utolsó, igaz, "csak" rosszabb gólkülönbsége miatt.

A Barnsley sem tudott nyerni, a Ferenczi Istvánt a 84. percig a soraiban tudó együttes a Sheffield United stadionjában szenvedett 1-0-s vereséget. A Bristol City Vaskó Tamás nélkül nyert a Cardiff ellen, míg Balogh Béla a kispadról szurkolhatott a Colchester pályán lévő játékosainak, akik 1-1-et értek el a Norwich csapatával szemben.

Championship, 21. forduló:
West Bromwich - Charlton 4-2 (1-1)
Blackpool - Stoke 2-3 (1-2)
Bristol City - Cardiff 1-0
Burnley - Preston 2-3 (1-1)
Coventry - Southampton 1-1 (1-0)
Crystal Palace - Sheffield Wednesday 2-1 (1-1)
Hull City - Leicester City 2-0 (1-0)
Ipswich Town - Scunthorpe 3-2 (2-2)
Queens Park Rangers - Wolverhampton 0-0
Sheffield United - Barnsley 1-0 (0-0)
Watford - Plymouth 0-1 (0-0)
Colchester - Norwich 1-1 (0-0)

Állás a 22. forduló után:
1. West Bromwich Albion 41
2. Watford FC 40
3. Bristol City 38
4. Stoke City 37
5. Charlton Athletic 37
6. Ipswich Town 35
7. Plymouth Argyle 34
8. Wolverhampton Wanderers 34
9. Burnley FC 32
10. Barnsley FC 31
11. Southampton FC 31
12. Sheffield United 30
13. Hull City 30
14. Coventry City 29 (21 meccs)
15. Crystal Palace 28
16. Cardiff City 26
17. Sheffield Wednesday 24 (21 meccs)
18. Blackpool FC 23
19. Scunthorpe United 23
20. Leicester City 22
21. Norwich City 22
22. Colchester United 21
23. Preston North End 21
24. Queens Park Rangers 21

Az első két helyezett automatikusan feljut a Premiershipbe, a 3-6. pozíciót elérők rájátszás során döntenek még egy első osztályú helyről. Az utolsó három csapat elbúcsúzik a második vonaltól.