Vágólapra másolva!
Délben megtartották a Ferencváros labdarúgócsapatának Üllői úti létesítményének keresztelőjét, így péntektől hivatalosan is Albert Flórián-stadionnak hívják a zöld-fehérek otthonát.

A klub hivatalos honlapja szerint az ünnepségen részt vettek Albert korábbi játékostársai, mint például Rudas Ferenc, Szűcs Lajos vagy éppen Rákosi Gyula. A jelenlegi csapatot Csank János vezetőedző, Csató Sándor pályaedző, valamint Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Bojan Lazic és Vasas Zoltán képviselte.

A jeles eseményen beszédet mondott Sipos Jenő elnökségi tag, de jelen volt a IX. kerület polgármestere, Gegesy Ferenc is. Albert Flórián 1941. szeptember 15-én született Hercegszántón, a ferencvárosi együttesben összesen 357 mérkőzésen szerepelt a nagycsapatban és 383 gólt szerzett, a válogatottban pedig 75 fellépésen 32 találatig jutott.

Forrás: MTI

Az egykori játékostársak is megjelentek az ünnepségen: Albert Flórián két oldalán Rákosi Gyula és Szűcs Lajos

Pályafutása alatt végig, 1958-1974-ig a Ferencváros játékosa volt. Az 1962-es világbajnokságon négy góllal a torna gólkirálya lett, majd 1965-ben Vásárvárosok-kupáját - az UEFA-kupa jogelődje - nyert a Ferencvárossal.

1967-ben, eddig egyedüli magyarként megkapta a legjobb európai labdarúgónak járó Aranylabdát. Többször is szerepelt a világ- és az Európa-válogatottban.