Vágólapra másolva!
Perrel fenyeget egy befolyásos brazil melegmagazint Kaká, a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan aranylabdás brazil játékosa.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által a 2007-es év játékosává választott labdarúgó megbízta ügyvédjeit, hogy indítsanak nagy összegű kártérítési pert a homoszexuális publikumnak szóló G Magazine ellen, ha az valóra váltja olvasóinak tett ígéretét, és az ő nevével összefüggésben pucér fotókat közöl szakasztott másáról, egy Lucas Pugliessa nevű brazil férfimodellről - jelentette az Estado brazil hírügynökség Diogo Kotschóra, Kaká szóvivőjére hivatkozva.

Az olvasók állítólag levelek sokaságában követeltek pucér fotókat bálványukról, a 25 éves focifenoménről is a maga körében nagy tekintélyű magazintól, amely végül egy valóságos hasonmást talált a 190 centiméter magas, 18 éves Pugliessa személyében.

A mélyen vallásos Kaká megtiltotta, hogy akár egy "alteregó" is helyettesítse őt a melegmagazinban, amelynek már több - igaz, nem élvonalbeli - brazil sportoló, köztük nem egy focistát sikerült rávennie arra, hogy kendőzetlenül megmutassa férfiúi bájait.

A vallásosságával hivalkodó labdarúgó egyébként épp a minap adta át megőrzésre "Az év játékosa"-díjat saját neoprotestáns (evangelikál) Sao Pauló-i gyülekezetének, a mindössze egy éve alapított Krisztusban Újjászületett kisegyháznak, amelynek létrehozói - egy brazil házaspár - jelenleg töltik csaknem öt hónapos börtönbüntetésüket az Egyesült Államokban valutacsempészet és más bűncsekelmények miatt.

Forrás: EPA

A 2007-es év játékosa gyakran emlegeti keresztény hitét, és majdnem mindig az égnek emeli mindkét karját - mintegy hálát adva az égnek -, amikor sikerül belőnie egy gólt. Amikor a Milan a múlt hónapban Japánban, a klubvilágbajnokságon megverte a Boca Juniorst, Kaká "Krisztushoz tartozom" feliratú mezt viselt, amelyet később Luiz Inacio Lula da Silva brazil államfőnek ajándékozott.

Kaká maga is evangélikus lelkész akar lenni, ha abbahagyja a labdarúgást.