Vágólapra másolva!
Január 15-én rendkívüli elnökségi ülés keretében dönt a Magyar Labdarúgó Szövetség arról, hogy ki legyen a válogatott új szövetségi kapitánya. Az [origo] a legutóbbi szakvezetőt, Várhidi Pétert faggatta, aki elárulta, szívesen maradna posztján, de úgy érzi, személyi kérdésekből nem szabad presztízst csinálni, hiszen ennél több, a magyar futball jövője a tét.

"Nem unatkozom manapság sem, sok helyre hívnak, kíváncsiak a véleményemre. Bemegyek az MLSZ-be is, mert vannak folyó ügyek, amelyek rám is tartoznak" - mondta Várhidi Péter az [origo] kamerája előtt.

A szakember kitért természetesen a szövetségi kapitányságot érintő témára is. Úgy vélte, ha nem ő lesz a kiválasztott, akkor is marad dolga, hiszen át kell adnia a csapatot az új kapitánynak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Oy76zOCeepiITRt4


"Nem tárgyalt velem Kisteleki István MLSZ-elnök, de nem is kell. Mindenki tisztában lehet azzal, hogy nem velem kell megegyezni. Nem vagyok meglepve, hogy külföldi szakemberek is szóba kerültek, hiszen egyértelműen az volt a célunk, hogy ne egy jelöltből legyen kiválasztva a szövetségi kapitány. A magyar futball jelenleg nem áll úgy, hogy személyi kérdésekből presztízst csináljunk. Most a magyar futball jövője a fontos."

Várhidi elmondta, Kisteleki István egyeztetett vele a vb-selejtezők menetrendjét illetően.

"Azt szerettük volna, hogy 2008-ban a négy meccsen annyi pontot szerezzünk, hogy még 2009-ben is legyenek esélyeink. Úgy érzem, ennek a realitása megvan. Ami a menetrendet illeti, szerencsés, hogy a nehezebbnek tűnő Albániával játszunk itthon, és Máltára megyünk. A svéd csapat nehéz falat lesz, míg a dánok a leggyengébb jobbik csapat, s mivel hazai pályán a válogatottunk képes jó teljesítményre, bizakodhatunk."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Kgpn6WMbnJsp6SIX


A magyar válogatott mérkőzései:
2008:
szeptember 6.: Dánia, itthon
szeptember 10.: Svédország, idegenben
október 11.: Albánia, itthon
október 15.: Málta, idegenben

2009:
március 28.: Albánia, idegenben
április 1.: Málta, itthon
szeptember 5.: Svédország, itthon
szeptember 9.: Portugália, itthon
október 10.: Portugália, idegenben
október 14.: Dánia, idegenben.