Vágólapra másolva!
Január 15-én rendkívüli elnökségi ülés keretében dönt a Magyar Labdarúgó Szövetség arról, hogy ki legyen a válogatott új szövetségi kapitánya. A döntésig minden nap felkeresünk valakit a magyar labdarúgás képviselői közül, mondja el véleményét a kapitánykérdésről. Ezúttal az Újpest csatárát, Kovács Zoltánt kérdeztük a témával kapcsolatban.   

Az egykori válogatott támadó annak idején örömmel látta, hogy a megfiatalított nemzeti csapat jó meccseket játszott, ugyanakkor úgy véli, az utolsó két találkozón négy-öt játékos hozzáállása nem volt megfelelő.


Kovács korábban évekig dolgozott Várhidi Péter irányítása alatt, így elfogultságát is felvállalva úgy gondolja, maradnia kéne a posztot tavaly év végéig betöltő szakmebernek, szerinte az ererdmények is őt igazolják. Ugyanakkor hangsúlyozta, a magyar futball helyzete nem kapitánykérdés, más területeken kéne átfogó változtatásokat véghezvinni.

"Én inkább megfelelő képzettségű, utánpótlásban dolgozó szakembereket hoznék külföldről, meg olyanokat, akik tudnak pályákat építeni" - mondta Kovács.