Vágólapra másolva!
E heti álomcsapatunkban a szokottnál is több ifjú tehetség kapott helyet, és főleg a védelem lett nagyon fiatalos, hiszen a négy bekkből három még nem érte el a 22. életévét. A csatársorban pedig egy régi ismerőst köszönthetünk, hiszen az AC Milan brazil támadója, Ronaldo a sérüléséből felépülve remek teljesítménnyel tért vissza a pályára.

Kapus:

Ricardo (portugál, Real Betis): a sevillai együttes tovább menekül a kiesés elől, és a hét végén a Getafét győzte le a bajnokságban hazai pályán 3-2-re. A meccs főhőse a kétgólos támadó, Hugo Mariano Pavone mellett a gárda kapusa, Ricardo volt, aki több elképesztő védést is bemutatott.

Hátvédek:

Juliano Belletti (brazil, Chelsea FC): a londoni együttes mindkét mérkőzését megnyerte a múlt héten. A Ligakupa elődöntőjében az Everton győzte le a gárda 2-1-re, majd a bajnokságban a Tottenhamet verte 2-0-ra. Utóbbi találkozón az első gólt Belletti szerezte, mégpedig rendkívül látványos módon, mintegy 25 méterről bombázva a felső sarokba.

Forrás: EPA

Massamba Lo Sambou (szenegáli, AS Monaco): egészen az utolsó percekig úgy tűnt, hogy a nagyhercegség csapata képtelen lesz begyűjteni a három pontot hazai pályán az FC Lorient ellen, ám ekkor jött az együttes fiatal középhátvédje, Lo Sambou, és győztes gólt fejelt. A saját nevelésű bekk először kapott játéklehetőséget a szezonban, és ezt nagyon fontos találattal hálálta meg.

Cristián Zapata (kolumbiai, Udinese): az udinei együttes továbbra is tartja magát a negyedik helyen a Serie A-ban, és a hét végén úgy győzte le idegenben 1-0-ra a Cagliarit, hogy majd egy órán keresztül emberhátrányban futballozott. A védelem azonban remekül zárt, és főleg Zapata futballozott jól - nem csoda, hogy több sztárcsapat is csábítja a kolumbiai bekket.

Jonathan Grounds (angol, Middlesbrough FC): nem akármilyen születésnapi ajándékot kapott a Boro fiatal balbekkje, aki az év első napján töltötte be a huszadik életévét. A Liverpool FC elleni bajnokin ugyanis bekerült a kezdő tizenegybe, ám élete első élvonalbeli bajnokiján remek teljesítményt nyújtott a Vörösök ellen.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): a Vörös Ördögök egy félidő után még gól nélküli döntetlenre álltak a Newcastle United ellen, de a szünet után beindult a manchesteri henger, amelynek főszereplője megint a portugál jobbszélső volt. Cristiano Ronaldo pályafutása első mesterhármasát érte el a MU színeiben, és így már 16 gólnál jár a bajnokságban.

Forrás: EPA

Markel Susaeta (spanyol, Athletic Bilbao): a baszk focista a szezon egyik nagy felfedezettjének számít Spanyolországban, és a múlt héten is bizonyította, hogy miért. A fiatal középpályás az RCD Espanyol elleni kupamérkőzésen, majd a Sevilla FC elleni bajnokin is betalált, és utóbbi meccset csapata meg is nyerte 2-0-ra.

Gonzalo Colsa (spanyol, Racing Santander): a kantábriai együttes továbbra is tartja magát az európai kupaszereplést érő helyeken a Primera Divisiónban, a santanderiek ezúttal idegenben verték 2-0-ra az Osasunát. Az első gólt a védekező középpályás, Colsa szerezte, aki alapfeladatát, azaz az ellenfél támadásainak hatástalanítását is maximális hatékonysággal végezte el.

Kieron Richardson (angol, Sunderland AFC): a Fekete Macskák ugyan még mindig kieső helyen állnak a Premier League-ben, de a hét végi győzelmükkel pontszámban utolérték az előttük álló csapatokat. A Portsmouth elleni diadal fő letéteményese Richardson volt, aki csapata mindkét találatát szerezte.

Csatárok:

Ronaldo (brazil, AC Milan): a rossonerók régóta nem látott gálaelőadással kápráztatták el szurkolóikat a Giuseppe Meazza stadionban. A Napoli ellen az új szerzemény Alexandre Pato remekül mutatkozott be, de legalább ilyen fontos volt Ronaldo visszatérése: a Fenomén két góllal bizonyította, hogy egészségesen még mindig a világ legjobb csatárai közé tartozik.

Forrás: EPA

Joseba Llorente (spanyol, Real Valladolid): a hét vége másik mesterhármasát Cristiano Ronaldo mellett a Valladolid támadója, Llorente érte el, aki szinte egymaga győzte le a Recreativo Huelvát. A lila-fehérek ezzel a győzelemmel továbbra is tartják magukat a spanyol bajnokság középmezőnyében, ami újoncként nem rossz teljesítmény.