Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás érdemelte ki az idény felfedezettje címet a német Bundesliga labdarúgói szerint. A Karlsruhe magyar válogatott középpályása a szavazatok 25,1 százalékát kapta.

A Kicker tekintélyes német sportmagazin körkérdésére 275 futballista válaszolt. A góljaiért, kiváló irányító játékáért és nem utolsósorban fáradhatatlanságáért elismert, 26 éves Hajnal az idény felfedezettjeinek ranglistáján "utcahosszal" előzte meg a többieket, így a második helyen végzett Stanislav Sestakot, a Bochum csatárát, Boubacar Sanogót, a Bréma afrikai erősségét, valamint René Adlert, a Bayern Leverkusen fiatal kapusát, összesen 43 további "felfedezettet".

A felmérésből kitűnt, hogy minden negyedik megkérdezett a magyar játékosra voksolt, aki gólra törő és intelligens játéka mellett kitűnt rendkívüli szerénységével és kiváló német nyelvtudásával is.

A játékostársak egyébként nem csupán az idény felfedezettjéről nyilvánítottak véleményt, hanem korábban a Bundesliga legjobb játékosáról, a legjobbnak tartott edzőről, valamint az elmúlt szezon meglepetés-csapatáról is. A legjobb játékosok sorában Hajnal Diego, Franck Ribéry, Rafael van der Vaart és Simon Rolfes után az ötödik lett, s alighanem oroszlánrésze volt abban is, hogy a játékosok szavazatai alapján Edmund Becker, a Karlsruhe trénere bizonyult a legutóbbi szezon sikeredzőjének, s a voksok alapján ugyancsak a Karlsruhe okozta a legtöbb pozitív meglepetést.

A bajnoki címmel kapcsolatban a játékosok 70,1 százaléka úgy vélekedett, hogy az éllovas Bayern München megszerzi 21. aranyérmét.

A három kieső a profik szerint az Energie Cottbus (90,7 százalék), az MSV Duisburg (74,8) és a Hansa Rostock (66,8) lesz. A megkérdezettek 40,8 százaléka szerint a német válogatott megnyeri a nyári, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságot.

A Kicker 1999 óta immár 19-i alkalommal végzett hasonló felmérést a játékosok körében. Hajnal néhány héten belül immár harmadszor került a legkiválóbbak közé, tavaly decemberben ugyanis a Kicker szakíróinak szavazatai alapján a Bundesliga legjobb játékosainak rangsorában az ugyancsak felettébb előkelő tizedik helyet szerezte meg. Sokak szerint a társak elismerése még nagyobb súllyal esik latba.