Vágólapra másolva!
Az afrikai kontinensviadalból még csak egy találkozót játszottak a múlt hétvégén, de a nyitómérkőzésről is bekerült egy focista álomcsapatunkba, amelyben ezúttal a spanyol élvonal viszi a prímet, hiszen a Primera Divisiónból négy focistát válogattunk, míg az angol- és az olasz ligából hárman-hárman érdemelték ki a jelölést.

Kapus:

Marco Amelia (olasz, Livorno): a livornóiak Empoli elleni találkozóján a csatár Francesco Tavano volt a középpontban, hiszen egykori csapata ellen éppen ő szerezte a győztes találatot, de a hazaiak legalább ennyit köszönhetnek kapusuknak is. Amelia ugyanis több bravúros védést is bemutatva őrizte meg kapuját a góltól.

Hátvédek:

Luca Rossettini (olasz, Siena): Palermóban aratott bravúrgyőzelmet a kiesés ellen menekülő sienai együttes, és a mérkőzésen a csapat egyik legjobbja a fiatal jobbhátvéd, Rossettini volt. A játékos, aki ebben a szezonban mutatkozott be az élvonalban, remekül zárkózott fel a támadásokhoz, és még egy gólpasszt is adott.

Rubén Martín Pulido (spanyol, UD Almería): sorozatban második 1-0-s győzelmét aratta a Primera Divisiónban az újonc gárda, és ezzel egészen a tizedik helyig lépett előre a tabellán a spanyol élvonalban. Az RC Deportivo ellen a középhátvéd Pulido volt a nyerő ember, aki nem csak alapfeladatát látta el, hanem a találkozó egyetlen gólját is szerezte.

David Wheater (angol, Middlesbrough FC): elmarad a várakozástól ebben a szezonban a Boro, hiszen az együttes csak a középmezőnyben szerénykedik a Premier League-ben, és ez alapján a hét végi, Blackburn Rovers elleni idegenbeli döntetlen jó eredménynek számít. A vendégek találatát a középhátvéd Wheater fejelte, aki kis híján a győzelmet is megszerezte csapata számára, ám másodjára a kapufát találta telibe.

Gael Clichy (francia, Arsenal FC): az Ágyúsok meglepően simán intézték el idegenben a kiesés ellen küzdő Fulham FC-t, és főleg az első félidőben futballoztak látványosan. Az első találat előtt például a balhátvéd Clichy ívelt Emmanuel Adebayor fejére, és a francia bekk végig nagy kedvvel, és kitűnően játszott.

Középpályások:

Ludovic Giuly (francia, AS Roma): a Farkasok a múlt héten mindkét meccsüket megnyerték, ráadásul a Torino elleni kupamérkőzésen az első találkozón összeszedett kétgólos hátrányukat is ledolgozták, bejutva a legjobb nyolc közé. Giuly ezen a meccsen is betalált, akárcsak a hét végi, Catania elleni bajnokin - utóbbi már csak azért is fontos volt, mert Francesco Totti ekkor nem játszott.

Marek Hamsik (szlovák, Napoli): a nápolyi együttes hazai pályán ért el 2-2-es döntetlent a Lazióval, ami nem számít rossz eredménynek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a hazaiak a hajrában emberhátrányban egyenlítettek ki. Ezt a találatot a szlovák középpályás, Hamsik szerezte, akárcsak az első gólt - nem véletlenül szemelte ki őt több nagycsapat is.

Sullay Muntary (Ghána): az Afrikai Nemzetek Kupája nyitómérkőzésén a házigazda ghánai válogatott alaposan megszenvedett Guinea ellen, de végül sikerült megszereznie a nagyon fontos győzelmet. A főhős a középpályás Muntari volt, aki hatalmas mezőnymunkát végzett, hogy aztán egy pazar bombagóllal tegye fel a koronát teljesítményére.

Robert Pires (francia, Villarreal CF): a Sárga Tengeralattjáró valósággal a földbe döngölte a Valencia CF együttesét a helyi rangadónak számító bajnokin. Az alaphangot Pires adta meg, aki rögtön az ötödik percben csodálatos találatot szerzett, és később is valósággal az őrületbe kergette a valenciai védőket.

Forrás: EPA

Csatárok:

Benjamin Mwaruwari (zimbabwei, Portsmouth FC): a Pompey-nek több játékosát is nélkülöznie kell az Afrikai Nemzetek Kupája miatt, de a csapat legnagyobb szerencséjére Zimbabwe nem jutott ki a kontinensviadalra, így Mwaruwari maradt. Így aztán ott volt a pályán a Derby County ellen, és vágott is egy mesterhármast, 12-re növelve szezonbéli góljainak számát.

Diego Milito (argentin, Real Zaragoza): jót tett az edzőváltás a zaragozai együttesnek, hiszen a spanyol kupából ugyan kiesett a gárda, de a hét végi bajnokiját megnyerte a Real Murcia ellen. Milito már a Santander elleni kupameccsen is betalált, majd a bajnokin kétszer is eredményes volt.

www.infosport-focivilag.hu